Αυτό είναι το “κόλπο” του William και της Kate για να ηρεμούν τα παιδιά τους!

Είναι τόσο απλό και σπάνια αποτυγχάνει! Το βλέπουμε συχνά στις οικογενειακές τους εμφανίσεις αλλά δεν έχουμε δώσει σημασία! Μέγα λάθος!

Από τη Μαρκέλλα Ρεπανέλη

Ως γνωστόν, οι γαλαζοαίματοι έχουν πολλές δημόσιες υποχρεώσεις. Και όταν μάλιστα πρόκειται για τον Δούκα του Cambridge και μέλλοντα βασιλιά της Αγγλίας αυτές είναι ιδιαίτερα αυξημένες και πολλές εκτός Ευρώπης! Πολύ συχνά μάλιστα το πριγκιπικό ζεύγος William-Kate πρέπει να εμφανιστεί με τα παιδιά του, τον πρίγκιπα George, την πριγκίπισα Charlotte και σύντομα και το νεογέννητο τρίτο αδελφάκι τους. Κάτι που όλοι οι γονείς γνωρίζουν είναι ότι τα παιδιά τους σπάνια συμμορφώνονται με κανόνες σε μια τόσο μικρή ηλικία μεταξύ 2 και 4 ετών όπως επίσης ο μεγάλος φόβος των γονιών είναι τα λεγόμενα “ξεσπάσματα”. Όταν το παιδί κουραστεί, πεινάσει ή βαρεθεί γίνεται από γκρινιάρικο μέχρι… τέρας της Αποκάλυψης! Πώς ο William και η Kate έχουν καταφέρει να αποφεύγουν τέτοια δημόσια σκηνικά; Είναι ένα πολύ απλό κόλπο (που προφανώς τους έχουν συστήσει ειδικοί παιδαγωγοί να εφαρμόζουν), το κάνουν πάρα πολύ συχνά αλλά δεν του έχουμε δώσει αρκετή σημασία!

Τώρα, λοιπόν, που του δώσαμε σημασία, ανακαλύψαμε τα εξής: Ο Ουίλιαμ και η Κέητ κάθε φορά που κάνουν κάποια δημόσια εμφάνιση και τα παιδιά τους θέλουν να πουν κάτι ή αρχίζουν να γκρινιάζουν, απλώς κάνουν… βαθύ κάθισμα στο ύψος των παιδιών τους, τα κοιτάνε κατευθείαν στα μάτια και σε δύο λεπτά το ζήτημα έχει λυθεί!

Και όμως, αυτό είναι το γονεϊκό κόλπο που σπάνια αποτυγχάνει! Και όπως εξηγούν ειδικοί παιδαγωγοί και ψυχολόγοι, ονομάζεται “active listening”, δίνει στο παιδί να καταλάβει ότι ο γονιός πραγματικά εκείνη τη στιγμή το ακούει και το καταλαβαίνει με αποτέλεσμα να ηρεμεί. Ο γονιός με άλλα λόγια δεν στέκεται σαν απειλητικός γίγαντας από πάνω του, αλλά επικοινωνεί μαζί του “κατεβαίνοντας” στο ίδιο ύψος που είναι το παιδί και κοιτώντας το μόνο στα μάτια. Το σχετικό βίντεο επιβεβαιώνει το πόσο συχνά το εφαρμόζει το πριγκιπικό ζεύγος αλλά και με πόση επιτυχία!

 

Διαβάστε ακόμη:

Όταν δύο πρίγκιπες βλέπουν… μπάλα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here