Φτιάξτε το τέλειο γλυκό για το Πάσχα! Αφράτη και ελαφριά πουτίγκα λεμονιού!

Μετά από ένα… βαρύ και λιπαρό τραπέζι, όπως αυτό του Πάσχα, αναρωτιέστε τι γλυκό να σερβίρετε για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας αλλά χωρίς να… βαρυστομαχιάσουν; Σας έχουμε την τέλεια συνταγή!

Από τη Μαρκέλλα Ρεπανέλη

Είναι απλή, ελαφριά, αρωματική, ιδανική για να ολοκληρώσετε ένα γεύμα που έχει σαν βάση το κρέας! Αυτή η υπέροχη πουτίγκα λεμόνι είναι και πανεύκολη και θα σας λύσει το πρόβλημα του τι γλυκό να σερβίρετε το Πάσχα χωρίς να περάσετε όλη τη μέρα στην κουζίνα! Διαβάστε πώς φτιάχνεται!

lifemagazinegr_sintagi_gia_poutigka_lemoni_3

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, + λίγο ακόμα για το πυρέξ
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά, χωριστά κρόκοι από τα ασπράδια
  • 1/3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλιτζ. γάλα πλήρες
  • 1/3 φλιτζ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Αλείψτε με βούτυρο ένα οβάλ πυρέξ των δύο λίτρων.
  3. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν, περίπου για 3 λεπτά.
  4. Προσθέστε το αλεύρι και χτυπήστε να ανακατευτεί καλά.
  5. Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και ρίξτε το γάλα και το χυμό λεμονιού. (Μην ανησυχήσετε αν το μίγμα μοιάζει σαν να έκοψε).
  6. Σε ένα άλλο μπολ και έχοντας καθαρίσει καλά και στεγνώσει τους αναδευτήρες τους χτυπήστε τα ασπράδια να αφρατέψουν, περίπου για 3 λεπτά.
  7. Ρίξτε το ένα τρίτο από τα ασπράδια στο μίγμα του λεμονιού και ανακατέψτε. Προσθέστε και το υπόλοιπο και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις.
  8. Βάλτε το μίγμα στο πυρέξ και τοποθετήστε το πυρέξ σε ένα βαθύ ταψί.
  9. Γεμίστε το ταψί με βραστό νερό να φτάσει περίπου στο ένα τρίτο του ύψους του πυρέξ.
  10. Βάλτε το στο φούρνο και ψήστε το γλυκό μέχρι να ροδίσει, περίπου για 35 με 40 λεπτά.
  11. Αφού το βγάλετε και κρυώσει πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.

TIPS

  • Αν θέλετε να κάνετε ένα ωραίο πασχαλινό σχέδιο στο γλυκό σας κατεβάστε εδώ το λαγουδάκι, τυπώστε το, κόψτε το και προσεκτικά βάλτε το πάνω στο γλυκό. Πασπαλίστε με άχνη και αφαιρέστε το χαρτί.
  • Μπορείτε να μοιράσετε την κρέμα σε ατομικά φορμάκια εάν δεν έχετε ή δεν θέλετε να τη βάλετε όλη σε ένα πυρέξ.

lifemagazinegr_sintagi_gia_poutigka_lemoni_4

Καλή σας όρεξη και καλό Πάσχα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here