Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με μια άκρως λαχταριστή πίτσα σε σχήμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου!

Υλικά

  • 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • αλεύρι για πασπάλισμα
  • 120 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζ. τσαγ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 200 γρ. πέστο βασιλικού
  • 2 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και τριμμένη
  • 1 σαλάμι πεπερόνι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • φυλλαράκια από 1 κλωνάρι δενδρολίβανο φρέσκο, για το γαρνίρισμα
  • 2 κλωναράκια φρέσκο μαιντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό μπολ με κέτσαπ ή πικάντικη κόκκινη σος της αρεσκείας σας (προαιρετικά), για το σερβίρισμα.

pizza2

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 400 ο C.
  2. Αλευρώστε την επιφάνεια εργασίας και απλώστε τη ζύμη της πίτσας με έναν πλάστη σε ορθογώνιου σχήμα. Χαράξτε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε 36 τετράγωνα.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε την μοτσαρέλα με το πέστο μέχρι να προκύψει ένα ενιαίο μείγμα.
  4. Στρώστε σε μια μεγάλη λαμαρίνα/ταψί φούρνου 1 κομμάτι λαδόκολλα.Πάρτε κάθε φορά από 1 κ.σ. από το μείγμα μοτσαρέλα-πέστο και τοποθετήστε στο κέντρο κάθε τεμαχίου ζύμης. Κλέιστε καλά τη ζύμη σαν φακελάκι. Επαναλάβετε τη διαδικασία τοποθετώντας τα φακελάκια δίπλα το ένα στο άλλο, έτσι ώστε να σχηματίσετε ένα δέντρο, όπως αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία.
  5. Ψήστε το “δέντρο” στους 400 ο C, στον αέρα για 15′.
  6. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με το τριμμένο σκόρδο.
  7. Ζεστάνετε το μείγμα βούτυρο-σκόρδο στο φούρνο μικροκυμάτων για 20”.
  8. Αποσύρετε το “δέντρο” από το φούρνο και απλώστε την κάθε μπαλίτσα με το ρευστό, αρωματισμένο βούτυρο.
  9. Πασπαλίστε με το μαιντανό, γαρνίρετε με το δενδρολίβανο και απλώστε διάσπαρτα τις ροδέλες πεπερόνι. Σερβίρετε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here