Από τις οικογενειακές, μέχρι τις φιλικές και τις ρομαντικές σχέσεις, η αγάπη βρίσκεται παντού γύρω μας και τη λαμβάνουμε κάθε μέρα με διάφορους τρόπους. Γι’αυτό και είναι πολύ επώδυνο όταν κάποιος απορρίπτει την αγάπη που του προσφέρουμε. Γιατί άραγε κάποιος να έκανε κάτι τέτοιο;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που το κάνουν, στην ουσία δεν καταλαβαίνουν ότι υποσυνείδητα απορρίπτουν την αγάπη που τους περιβάλλει. Αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, δείτε με ποιους τρόπους ίσως να διώχνετε μακριά την αγάπη των γύρω σας και ξεκινήστε να αλλάζετε τη συμπεριφορά σας. Θα δείτε πως η ζωή σας θα βελτιωθεί αισθητά!

Οι συμπεριφορές που δείχνουν πως κι εσείς απορρίπτετε την αγάπη:

Ξεκινάτε εύκολα καυγάδες

Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι είναι πολύ ευάλωτοι σε μια σχέση συνήθως τείνουν να προκαλούν καυγάδες με το έτερον ήμισυ. Βέβαια όλοι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ήπιες διαφωνίες σε μια σχέση κι αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αλλά, όταν κάποιος απορρίπτει την αγάπη, ξεκινά ασήμαντους καυγάδες που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

lifemagazine.gr (3)

Μάλιστα οι άνθρωποι αυτοί δεν αφήνουν τα πράγματα να λυθούν με συζήτηση και διάλογο. Προκειμένου λοιπόν να αρχίσετε να αποδέχεστε την αγάπη του άλλου θα πρέπει αρχικά να κάνετε ένα βήμα πίσω όταν τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχό σας. Αναλογιστείτε τους λόγους που σας οδηγούν στο να καυγαδίζετε και ίσως έκπληκτοι συνειδητοποιήσετε ότι όντως απορρίπτετε την αγάπη που σας δίνουν.

Καταπέφτετε συναισθηματικά

Πώς υποτίθεται ότι μπορεί κάποιος να δέχεται την αγάπη χωρίς αυτή να εναρμονίζεται με τα συναισθήματά του; Το να κλείνεστε συναισθηματικά είναι σημάδι πως απορρίπτετε την αγάπη των γύρω σας και δεν το συνειδητοποιείτε.

lifemagazine.gr (2)

Δώστε προσοχή στο τι νιώθετε κάθε φορά που κλείνεστε στον εαυτό σας και σκεφτείτε τι προκαλεί αυτή την αντίδραση. Ξεκινήστε να είστε πιο ανοιχτοί με τους ανθρώπους που σας περιβάλλουν και αφεθείτε στα συναισθήματα που αυτό σας προκαλεί. Θα δείτε σημαντική διαφορά, αφού θα επιτρέπετε να σας αγγίζει η αγάπη των ανθρώπων!

Συμβιβάζεστε με λιγότερα από όσα σας αξίζουν πραγματικά

Δεν συνδεόμαστε πάντα μ’ ανθρώπους που θα μας μεταχειριστούν με τον τρόπο που μας αξίζει κι αυτό είναι απλώς ένα γεγονός της ζωής. Αλλά όταν επιμένετε να μένετε στα λιγότερα, ουσιαστικά απορρίπτετε την αγάπη όλων των ανθρώπων που θα σας περιθάλψουν με τον τρόπο που σας αξίζει. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε κάποιον που αισθάνεται σαν να μην αξίζει το είδος της ευτυχίας που επιθυμεί.

lifemagazine.gr (3)

Ρίξτε μια ματιά στις προηγούμενες σχέσεις σας και δείτε σε ποιους τομείς δεν ανταποκρίνονταν σε αυτό που σας αξίζει. Τώρα, φανταστείτε ότι κάποιος που αγαπάτε μένει συνεχώς σε σχέσεις που συναισθηματικά του προσφέρουν πολύ λιγότερα. Τι τους λέτε; Προσπαθήστε να λάβετε υπόψιν τις συμβουλές που θα δίνατε σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο και επιτρέψτε στον εαυτό σας να αναζητήσει τον τύπο της σχέσης που δικαίως αξίζετε.

Συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους

Όταν συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με άλλους ανθρώπους, συχνά αισθανόμαστε λιγότερο ικανοποιημένοι. Αλλά αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν είναι ότι η σύγκριση με άλλους ανθρώπους είναι ένας τρόπος απόρριψης της αγάπης.

lifemagazine.gr (4)

Όταν συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους ανθρώπους, ουσιαστικά του επιβάλλετε να έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση. Και φυσικά, όταν έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση, τείνετε να απορρίψετε την αγάπη που έρχεται στη ζωή σας. Αντί να συγκρίνεστε συνεχώς σας με άλλους, επικεντρωθείτε στον εαυτό σας. Εστιάστε σε αυτό που σας κάνει μοναδικούς. Ο καθένας έχει κάτι να προσφέρει σε άλλους ανθρώπους και έχετε καλά πράγματα για να φέρετε σε κάθε σχέση.

Διαβάστε ακόμη:

Tι είναι αυτό που το λένε αγάπη;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here