Το νέο εξώφυλλο του περιοδικού TIME είναι αφιερωμένο στο αγαπημένο boy band από την Κορέα που προκαλεί φρενίτιδα σε κάθε του εμφάνιση! Με εκατομμύρια θαυμαστές από ολόκληρο τον κόσμο, οι BTS ήδη αποτελούν το next big thing στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία.

Όπως ακριβώς οι Beatles και οι One Direction, έτσι και οι BTS αποτελούν τη νέα μανία στο μουσικό στερέωμα συνδυάζοντας την ακαταμάχητη εμφάνιση που «κλέβει» καρδιές και τον σύγχρονο ήχο με απίθανες χορευτικές φιγούρες που κόβουν την ανάσα! Η πρωτοπορία τους όμως δεν είναι αυτή αλλά το γεγονός πως αποτελούν το πρώτο κορεάτικο συγκρότημα που όχι μόνο κατάφερε να γεμίσει ολόκληρα στάδια στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά το πέτυχαν αυτό χωρίς καν να απευθύνονται στο δυτικό κοινό! Μόνο ένα από τα μέλη τους, ο RM, μιλάει καλά αγγλικά ενώ όλα σχεδόν τα τραγούδια τους είναι στην κορεάτικη γλώσσα – μια απόδειξη πως η μουσική «δεν χρειάζεται να είναι στα αγγλικά για να αποτελέσει παγκόσμιο φαινόμενο» όπως δήλωσε ο Steve Aoki, ο πασίγνωστος dj που έχει συνεργαστεί με το γκρουπ.

bts

Από τη στιγμή της εμφάνισής της η κορεάτικη pop έχει γίνει συνώνυμο με αυτό που οι δισκογραφικές αποκαλούν «είδωλο», δηλαδή με ένα συγκεκριμένο κορμό από αψεγάδιαστους εμφανισιακά νέους pop stars των οποίων η δημόσια εικόνα ελέγχεται αυστηρά. Ακόμη όμως και οι μεγαλύτεροι κορεάτες stars απέτυχαν στο να προσελκύσουν την προσοχή στις δυτικές αγορές, μέχρι την εμφάνιση των BTS το 2013, που εξαρχής φάνηκε ότι επρόκειτο να αλλάξουν τους κανόνες! Διότι αν και συνδυάζουν όλα τα χαρακτηριστικά των pop ειδώλων – την ελκυστική αισθητική, τις τέλειες χορογραφίες και τα δημοφιλή singles – προωθούν επίσης και την άσχημη πλευρά των πραγμάτων.

lifemagazine_bts_boyband_6

Η πρώτη τους κυκλοφορία, το «No More Dream» αφορούσε την πίεση που νιώθουν οι νέοι στην Κορέα στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στις κοινωνικές απαιτήσεις, ενώ ο Suga, μέλος του γκρουπ, κυκλοφόρησε ένα mixtape στο οποίο μιλούσε για την κατάθλιψη που πέρασε. Ο ίδιος αργότερα δήλωσε: «Μιλάμε για ιστορίες που ο κόσμος θέλει να ακούσει κι είναι έτοιμος να ακούσει, ιστορίες που άλλοι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν ή δεν θα ήθελαν να πουν». Αυτά τα μηνύματα τα εκφράζουν στα βιντεοκλιπ τους, στους λογαριασμούς τους στα social media και στους στίχους των τραγουδιών τους. «Αυτός ήταν ο στόχος μας, να δημιουργήσουμε αυτού του είδους την ενσυναίσθηση με την οποία οι άνθρωποι θα μπορούν να ταυτιστούν» συνέχισε ο Suga.

lifemagazine_bts_boyband_5

 

Η επιτυχία τους βέβαια οφείλεται και στο γεγονός πως ο ήχος τους είναι ελκυστικός σε μεγάλη κλίμακα νέων καθώς και στις συνεργασίες τους με μεγάλα ονόματα όπως ο Desiigner και η Nicki Minaj. Όλος αυτός ο συνδυασμός της μουσικής τους έχει προσελκύσει τεράστιο κοινό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου οι BTS απαριθμούν εκατομμύρια θαυμαστές. «Ακόμη κι αν υπάρχει το φράγμα της γλώσσας, όταν η μουσική ξεκινά όλοι οι άνθρωποι αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο όπου κι αν πάμε. Είναι σαν η μουσική να μας ενώνει πραγματικά» λέει ο Suga και ο Jimin προσθέτει «Δίνουμε ενέργεια στο κοινό μας ωστόσο αντλούμε κι εμείς την ανάλογη ενέργεια από εκείνους».

Διαβάστε ακόμη:

Instagram: Οι 10 super sexy, αυστηρά για γυναίκες…!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here