Ένα μοναδικό νεοκλασικό στον Πειραιά!

Δεν θα πιστεύετε πόσο όμορφο και κομψό είναι αυτό το νεοκλασικό σε μια γωνιά του Πειραιά που συνήθως περνάμε χωρίς να προσέξουμε!

Από τη Μαρκέλλα Ρεπανέλη

lifemagazinegr_neoklasiko_ston_peiraia

Μια βόλτα στον Πειραιά πάντα κρύβει εκπλήξεις ακόμα και αρχιτεκτονικές! Μία από αυτές είναι η πλήρως ανακαινισμένη, παλιά Γαλλική Πρεσβευτική κατοικία στη λεωφόρο Αλ. Παπαναστασίου, στην Καστέλλα! Ο σεβασμός στο παρελθόν είναι στοιχειώδης για την παλιά, γαλλική, πρεσβευτική κατοικία στον Πειραιά. Χάρη σε αυτήν την αναπαλαίωση άλλαξε όψη όλη η λεωφόρος Αλ. Παπαναστασίου!

To project “Grande Dame”!

 H Αλεξάνδρα Στράτου και η Στέλλα Κωνσταντινίδη του γραφείου Askarchitects βρίσκονται πίσω από το project που πήρε το… κωδικό όνομα “Grande Dame” για να τονιστεί και η γαλλική καταγωγή του κτιρίου αλλά και το γεγονός ότι πρόκειται για ένα παλιό νεοκλασικό οίκημα, από αυτά που πρέπει να διατηρούνται “ζωντανά”. Οι δύο κυρίες φρόντισαν να αξιοποιήσουν και να αναδείξουν κάποια βασικά παλιά χαρακτηριστικά του οικήματος, το οποίο μετατράπηκε σε μοντέρνα κατοικία μεν, με σεβασμό στην ιστορία του κτιρίου δε.

GD132250
Τα πατώματα ήταν από εκείνα τα στοιχεία, για παράδειγμα, που διατηρήθηκαν, καθώς αποτελούν χαρακτηριστικό των παλιών νεοκλασικών.

lifemagazinegr_askarchitects_peiraias_5Επίσης διατηρήθηκαν τα κασώματα σε ορισμένους χώρους όπως αυτός ο χαρακτηριστικός διάδρομος.

lifemagazinegr_askarchitects_peiraias_syntesi_1Τέλος, διατηρήθηκαν και οι εσωτερικές ξύλινες σκάλες, οι οποίες αναδείχτηκαν ακόμη περισσότερο χάρη στην έμφαση στο λευκό χρώμα στους τοίχους.

Εσωτερικοί χώροι με έμφαση στον μινιμαλισμό!

Οι εσωτερικοί χώροι είναι μοντέρνοι αλλά λιτοί, με έμφαση στο λευκό. Άλλωστε οι ένοικοι είναι νέο ζευγάρι με παιδιά. Επιπλέον η ζωή σε ένα τόσο ιστορικό κτίριο δεν θα επέτρεπε να γίνουν δραματικές παρεμβάσεις.

lifemagazinegr_askarchitects_peiraias_6

Από τους πιο sleek και μοντέρνους χώρους του σπιτιού είναι η κουζίνα. Απόλυτα λευκή, ψηλοτάβανη, με χρωματικές πινελιές μόνο τα δύο φωτιστικά, είναι ένας χώρος εντυπωσιακός χάρη στις δύο κεντρικές κολώνες που λειτουργούν σαν διαχωριστικά.

lifemagazinegr_askarchitects_peiraias_4Οι μεγάλες λευκές πόρτες-παράθυρα που επιτρέπουν στο φως να μπαίνει απρόσκοπτο δίνει σε αυτό το σαλόνι πολύ ωραίο ύφος. Είναι ενδιαφέρον ότι κανένα κάδρο δεν έχει κρεμαστεί στους τοίχους αλλά έχουν τοποθετηθεί πάνω στον μπουφέ.

lifemagazinegr_askarchitects_peiraias_7Στο κεντρικό σαλόνι ξεχωρίζουν τα ξύλινα έπιπλα σε συνδυασμό με το αναπαλαιωμένο πάτωμα. Ενδιαφέρον έχει ο ανεμιστήρας οροφής με το γύψινο διάκοσμό του καθώς και ο κρυφός φωτισμός στις γύψινες εσοχές του ταβανιού.

lifemagazinegr_askarchitects_peiraias_9Το παιδικό δωμάτιο είναι τοποθετημένο στον τελευταίο όροφο, με ξύλινη οροφή και πλακάκια μιας άλλης εποχής.

lifemagazinegr_askarchitects_peiraias_synthesi_2Στον ίδιο όροφο υπάρχει ένα καλοκαιρινό σαλόνι που βγάζει στην εντυπωσική ταράτσα του νεοκλασικού, ντυμένη ώστε να θυμίζει deck πλοίου, με φυτά από την ελληνική χλωρίδα (όπως η ελιά) και θέα στο Σαρωνικό και στο Φάληρο.

lifemagazinegr_askarchitects_peiraias_synthesi_3Εντυπωσιακό το τι κρύβει μέσα του ένα πανέμορφο νεοκλασικό σπίτι!

Διαβάστε ακόμη:

Οι ωραιότερες και πιο πολυτελείς πισίνες του κόσμου είναι εδώ! Δείτε φωτογραφίες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here