Εσείς πόσα είδη παγωτού γνωρίζετε;

Γεύσεις υπάρχουν δεκάδες. Παγωτό, όμως, δεν είναι µόνο οι µπάλες που βάζετε στο χωνάκι, ούτε µόνο τα ξυλάκια που τρώγατε ως παιδιά!

Από τη Μαρκέλλα Ρεπανέλη

lifemagazinegr_eidi_pagotou (9)Τα είδη του παγωτού είναι άπειρα! Πρώτον, διότι κάθε χώρα έχει τη δική της «παγωμένη» παράδοση! Και δεύτερον, διότι το παγωτό έχει εξελιχθεί πολύ ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε κοινού, από απλούς καταναλωτές μέχρι vegetarians ή vegans και διαβητικούς. Έτσι, υπάρχουν-τελικά- τόσα είδη παγωτού που χάνουμε το μέτρημα και αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε τα βασικά καθώς και τις διαφορές τους για να είστε πάντα ενημερωμένοι!

Μαλακό παγωτό

lifemagazinegr_eidi_pagotou (4)Είναι το κλασικό, αγαπημένο, ελληνικό παγωτό που βρίσκουμε στα ζαχαροπλαστεία. Η υφή του οφείλεται στο γεγονός ότι ο αέρας εισχωρεί στα συστατικά καθώς για να γίνει πρέπει να χτυπηθεί πολλές φορές αφού παγώσει και να ξαναπαγώσει μέχρι να πάρει την τελική του μορφή. Το βασικό του συστατικό είναι το πλούσιο γάλα ενώ σε κάποιες παραλλαγές χρησιμοποιείται και αυγό για να γίνει ακόμη πιο μαλακό.

Παρφέ

lifemagazinegr_eidi_pagotou (11)Μαλακό, με γεμάτη γεύση και συνήθως όχι τόσο παγωμένο όσο το συμβατικό παγωτό και αυτό διότι το παρφέ περιέχει σαντιγί ώστε να γίνεται πιο αφράτο και να μην κρυσταλλώνει. Στην κλασική του εκδοχή περιέχει ψιλοκομμένα γλασαρισμένα φρούτα.

Παγωτό μηχανής

lifemagazinegr_eidi_pagotou (6)Αγαπημένο, λατρεία του καλοκαιριού, το παγωτό μηχανής είναι παγωτό στιγμής, δηλαδή τη στιγμή που το αγοράζουμε αναμιγνύεται στη μηχανή το γάλα με κάποιο μίγμα παγωτού σε σκόνη που παγώνει και για αυτό άλλωστε το παγωτό αυτό λιώνει τόσο εύκολα.

Gelato

lifemagazinegr_eidi_pagotou (10)Είναι η ιταλική εκδοχή του παγωτού. Είναι πιο μαλακό, γυαλιστερό και πιο ζεστό από το δικό μας διότι περιέχει γάλα και λιγότερη κρέμα που χτυπιέται αργά και ενσωματώνει όσο το δυνατόν λιγότερο αέρα. Δεν περιέχει αυγά.

Παγωτό σε ρολάκια

lifemagazinegr_eidi_pagotou (8)Είναι το πιο κοινό street food σε χώρες όπως η Ταϋλάνδη ή οι Φιλιππίνες, αλλά έχει έρθει και εδώ! Πάνω σε ένα παγωμένο πλατό χύνεται γάλα που απλώνεται σε «φύλλο», προστίθενται όλα τα υλικά που θέλει ο πελάτης και μετά με μία «ξύστρα» το παγωτό ρολάρεται και σερβίρεται σε κυπελλάκι.

Frozen Yogurt

lifemagazinegr_eidi_pagotou (3)Το παγωµένο γιαούρτι είναι η υγιεινή εναλλακτική παγωτού που έχει συνεπάρει τους fitness addicts και όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Είναι σίγουρα πιο ξινούλι από το παγωτό, όµως είναι εξίσου απολαυστικό, πλούσιο χάρη στην πυκνότητα του γιαουρτιού και σε πολλές γεύσεις, χωρίς τα πολλά λιπαρά του κανονικού παγωτού.

Σορμπέ

lifemagazinegr_eidi_pagotou (1)Άλλο ένα εναλλακτικό του παγωτού για όσους έχουν δυσανεξία στο γάλα! Παρόλο που το σορμπέ βασίζεται στον πολτό ή χυμό φρούτων και τη ζάχαρη, κάποια σορμπέ περιέχουν μια μικρή ποσότητα γάλακτος οπότε θέλει προσοχή. Επίσης, κάποια σορμπέ περιέχουν αλκοόλ για να είναι πιο μαλακά.

Γρανίτα

lifemagazinegr_eidi_pagotou (5)Ακόμα πιο απλή από το σορμπέ, η γρανίτα είναι ουσιαστικά νερό, ζάχαρη και αρωματικές ύλες, με κυριότερες τη φράουλα, τη σοκολάτα και το κεράσι. Η κρυσταλλική της υφή οφείλεται φυσικά στο σύστημα συνεχούς ανάδευσης στις ειδικές μηχανές όπου πωλείται και που επιτρέπει να σχηματίζονται αυτοί οι κρύσταλλοι που την κάνουν τόσο παγωμένη.

Διαβάστε ακόμη:

Και όμως αυτά είναι παγωτά! Εξωτικά και διαφορετικά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here