“Ελληνικό project”: Αυτή είναι η πρόταση που έχασε!

Ποιος ήταν ο ανταγωνιστής της Lamda Development στη μάχη για την ανάπλαση του Ελληνικού; Πόσο… “δυνατή” ήταν; Έχουμε όλα τα στοιχεία!

colliers-international-hellinikon-plan-elbit-cochin-island

Η ανάπλαση του Ελληνικού και η κατασκευή του Μητροπολιτικού Πάρκου υπήρξε εξαρχής ένα μεγάλο στοίχημα όχι μόνο για την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και για την ελληνική Πολιτεία εν γένει. Θα περίμενε κανείς ότι οι ενδιαφερόμενοι και οι προτάσεις θα ήταν πολλές. Σύμφωνα με την έρευνα που κάναμε οι προτάσεις ήταν μόνο τρεις. Η μία (και αυτή που κέρδισε τελικά) ήταν της γνωστής εταιρείας Lamda Development. Η δεύτερη κατατέθηκε από την ισραηλινή Elbit Cochin Island. Η τρίτη (που δεν έφτασε καν μέχρι στο να παρουσιάσει κάποια πρόταση) ήταν μία λονδρέζικη επενδυτική εταιρεία.

Η ενημέρωση είναι μια πολύπλευρη λειτουργία και στο πλαίσιο αυτό ειναί καλό να μαθαίνουμε τι γίνεται στον κόσμο… σφαιρικά. Έτσι αναζητήσαμε και σας παρουσιάζουμε ποια είναι η πρόταση της Elbit που απορρίφθηκε ώστε να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης.

Ποια είναι η Elbit Cochin Island

H Elbit Cochin Island Ltd. είναι θυγατρική του ισραηλινού κολοσσού Elbit Imaging Ltd και παρέχει επίσης υπηρεσίες ανάπτυξης ακινήτων.

Η πρόταση που κατατέθηκε είχε αρχαία έμπνευση!

Η πρόταση που κατέθεσαν οι δύο εταιρείες παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Βασίστηκε στη σύνδεση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού με το τώρα. Με ένα πολύ έξυπνο βίντεο και επιβλητική μουσική οι δημιουργοί της πρότασης έπιασαν το “νήμα” από την Ακρόπολη.

colliers-international-hellinikon-plan-elbit-cochin-island16

Παραπέμποντας στην τελειότητα της αρχαίας αρχιτεκτονικής, και συγκεκριμένα σε ένα από τα θαύματα του κόσμου, την Ακρόπολη, η πρόταση για την ανάπλαση του Ελληνικού δανείζεται πρώτα από όλα στοιχεία από το Φειδία.

colliers-international-hellinikon-plan-elbit-cochin-island14
Τα στοιχεία των αρχαίων κιόνων που αποτέλεσαν την έμπνευση για τις νέες πύλες!
colliers-international-hellinikon-plan-elbit-cochin-island11
Η αρχιτεκτονική τελειότητα των στηλών της Ακρόπολης ήταν το εφαλτήριο για μια σύγχρονη πρόταση.

colliers-international-hellinikon-plan-elbit-cochin-island2

Συγκεκριμένα το βίντεο δείχνει ότι η πρώτη σκέψη και έμπνευση βρίσκεται στους κίονες της Ακρόπολης οι οποίοι όπως βλέπετε παρακάτω μετουσιώνονται στο σήμα κατατεθέν του Μητροπολιτικού Πάρκου, δύο επιβλητικές “πόρτες” που νοητά και συναισθηματικά ενώνονται και παραπέμπουν στην Ακρόπολη.

colliers-international-hellinikon-plan-elbit-cochin-island3

Οι πύλες αυτές δεν θα ήταν χτισμένες φυσικά από πέτρα αλλά από σύγχρονα υλικά ώστε να γίνεται η σύνδεση με το παρόν και το μέλλον.

colliers-international-hellinikon-plan-elbit-cochin-island7

Το αποτέλεσμα είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακό, καθώς η έξυπνη αυτή ιδέα ενώ είναι απλή ταυτόχρονα είναι και μεγαλειώδης.

colliers-international-hellinikon-plan-elbit-cochin-island

Τα επιμέρους στοιχεία της πρότασης

Όπως είναι φυσικό, πέρα από το εικαστικό του πράγματος, η πρόταση “Hellinikon Master Plan” είχε καλύψει και τα πρακτικά ζητήματα που έπρεπε. Έτσι σύμφωνα με το σχέδιο αυτό προβλεπόταν εμπορικό κέντρο με την ιδιοφυή ονομασία “Nea Agora” (άλλη μια σύνδεση με την αρχαιότητα και την Αγορά του Θησείου), επέκταση στη θάλασσα για τη δημιουργία σύχρονης μαρίνας, μεγάλο χώρο πρασίνου (πάρκο), δημιουργία και διαμόρφωση παραλίας, χώροι ανάπτυξης ξενοδοχειακών μονάδων κ.ο.κ.

colliers-international-hellinikon-plan-elbit-cochin-island6
Το πάρκο πρασίνου
colliers-international-hellinikon-plan-elbit-cochin-island9
Η σύχρονη μαρίνα

Ο εντυπωσιακός επιμήκης θόλος που περνάει ανάμεσα σε μία από τις δύο πύλες κρύβει στο εσωτερικό του ένα πολυεπίπεδο mall που θα εξυπηρετεί τις εμπορικές ανάγκες του Ελληνικού.

colliers-international-hellinikon-plan-elbit-cochin-island12

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης!

Το βίντεο της παρουσίασης της πρότασης είναι πραγματικά εντυπωσιακό:

Διαβάστε ακόμα: 

Ελληνικό: Έρχεται η μεγαλύτερη αστική ανάπτυξη της Ευρώπης!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here