Υπάρχουν αντικείμενα που μπορούν να σας φέρουν… γρουσουζιά; Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι ναι, και μιας και είναι αρχή της χρονιάς, η θέση τους φαίνεται πως πρέπει να είναι… στα σκουπίδια!

Ποια είναι τα 9 γρουσούζικα πράγματα σύμφωνα με το Φενγκ Σούι;

ΑΔΙΕΣ ΚΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ:

 Οι Ιρλανδοί πιστεύουν πως μια άδεια κουνιστή καρέκλα προσκαλεί τις σκοτεινές δυνάμεις να κάτσουν σε αυτήν. Ακόμα χειρότερα: Αν η καρέκλα κουνιέται από μόνη της αυτό σημαίνει πως κάποιο κακό πνεύμα έχει ήδη κάτσει σε αυτήν πράγμα που μπορεί να φέρει θάνατο και κακή τύχη στην οικογένεια.

ΣΠΑΣΜΕΝΑ Η ΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΠΙΑΤΑ Η ΠΟΤΗΡΙΑ:

Με το που θα σπάσει έστω και λίγο κάποιο πιάτο ή ποτήρι καλό είναι να το πετάξετε αμέσως. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι τα πιάτα συμβολίζουν την ευημερία και την οικογένεια. Όταν τρώτε σε σπασμένα ή ραγισμένα πιάτα προσελκύετε προβλήματα και αποτυχίες στη ζωή σας.

ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΡΑΘΕΙ:

Αν ξεχνάτε να ποτίζετε τα φυτά σας και τα φύλλα τους αρχίσουν και γίνονται καφέ έχει έρθει ή ώρα να τα αποχαιρετήσετε. Θεωρείται κακή τύχη να έχετε φυτά “πεθαμένα” στο σπίτι σας.

ΜΑΥΡΗ ΠΟΡΤΑ:

Σύμφωνα με το κινέζικο Φενγκ Σούι, μια μαύρη πόρτα προσελκύει κακή τύχη στο σπίτι. Αυτό δεν ισχύει αν η πόρτα σας κοιτάει προς το βορρά.

ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ:

Ακόμα και ένα ημερολόγιο που δείχνει τη λάθος μέρα ή το λάθος μήνα. Αν το χρησιμοποιείτε με λάθος τρόπο λέγεται ότι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη ζωή σας.

ΚΑΘΡΕΥΤΕΣ:

Δεν φέρνουν μόνο οι σπασμένοι καθρέφτες κακή τύχη. Ο θρύλος λέει πως οι αντανακλάσεις του καθρέφτη μπορούν να σας “κλέψουν” την ψυχή. Και αυτός είναι ο λόγος που οι Βικτωριανοί κάλυπταν τους καθρέφτες τους όταν κάποιος πέθαινε για να μην προλάβει να παγιδευτεί το πνεύμα του στο εσωτερικό του καθρέφτη.

ΦΥΤΑ ΜΕ ΑΓΚΑΘΙΑ:

Τα φυτά που έχουν αγκάθια (εκτός απο τα τριαντάφυλλα) αποτελούν εξαιρετικά κακό Φενγκ Σούι και λέγεται ότι φέρνουν αρνητική ενέργεια και κακή τύχη στο σπίτι.

ΕΝΑ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΡΟΛΟΪ:

Οι άνθρωποι τον 19ο αιώνα πίστευαν ότι η ύπαρξή του μέσα στο σπίτι μπορεί να φέρει θάνατο στην οικογένειά τους.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ: 

Αρά το γεγονός ότι θεωρείται χρώμα της φύσης και της ζωής, του έχει αποδοθεί μια αρνητική χροιά στην Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο γιατί χρησιμοποιήθηκε το χημικό στοιχείο «αρσενικό», ένα επικίνδυνο τοξικό, για τη δημιουργία του το 1700.

Πηγή: spirossoulis.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here