Ένα από τα ομορφότερα σπίτια του κόσμου “κρύβεται” στην Ελλάδα!

Στη Φοινικούντα του Νομού Μεσσηνίας, στα νότια της Πελοποννήσου κρύβεται ένα από τα πιο λαμπρά δείγματα της σύγχρονης Ελληνικής αρχιτεκτονικής. Ο λόγος για την κατοικία “Villa Ypsilon” που ανατρέπει τα δεδομένα!

Από τον Γιώργο Λ.Παπαχατζή

Η ελληνική αρχιτεκτονική έχει να επιδείξει θαυμάσια δημιουργήματα στο πέρασμα των χρόνων, όπως και η σύγχρονη αρχιτεκτονική που διέπεται από φόρμες μινιμαλιστικού ύφους που εναρμονίζονται πλήρως με την ελληνική φύση και το φως. Ανάμεσα στα πιο ξεχωριστά συγκαταλέγεται μια διάσημη κατοικία που ακούει στην ονομασία “Villa Ypsilon”.

Το ρηξικέλευθο design, η πράσινη στέγη του σε σχήμα “Υ” που αποτελεί προέκταση του κήπου της και η εντύπωση που δίνει ότι ξεπροβάλλει μέσα από το έδαφος είναι ότι πιο χαρακτηριστικό αποπνέει η εν λόγω κατοικία. Το εμβληματικό αυτό έργο φέρει την υπογραφή του κορυφαίου αρχιτεκτονικού γραφείου LASSA, το οποίο δραστηριοποιείται σε Λονδίνο και Βρυξέλλες με επικεφαλής τον ελληνικής και γαλλικής καταγωγής Theo Sarantoglou Lalis και την Dora Sweijd με καταγωγή το Βέλγιο.

Φυσικά όπως αναμενόταν απασχόλησε αμέσως τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έχει συμπεριληφθεί στη λίστα «10 best houses 2017» και στο Design Boom. Και το καλύτερο; Κέρδισε μια θέση στο top 5, ανάμεσα σε 3.000 διεθνείς συμμετέχοντες στα πλαίσια του διαγωνισμού του έγκριτου περιοδικού Archdaily ενώ τώρα διεκδικεί την κορυφαία διάκριση στην κατηγορία κατοικιών αφού είναι υποψήφια στο διαγωνισμό «Βuilding of the Year». Η νίκη της αξίζει!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here