Επιμήκυνση πέους & σύγχρονες χειρουργικές μέθοδοι!

Η αυξητική πέους αποτελεί την δημοφιλέστερη αισθητική επέμβαση στους άνδρες ενώ οι σύγχρονες τεχνικές έχουν ένα ποσοστό επιτυχίας που φτάνει το 100%.

Tο Ουρολογικό και Ανδρολογικό τμήμα του Athens Beverly Hills, παρέχει στους άνδρες, γυναίκες και εφήβους ασθενείς του, τις πλέον σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους, για παθήσεις των νεφρών, των ουρητήρων, της ουροδόχου κύστεως, του προστάτη, της ουρήθρας, του πέους και των όρχεων. Ειδικότερα, εξειδικεύεται στις ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους με χρήση laser, για λιθίαση και υπερπλασία προστάτη, στην ανδρική υπογονιμότητα, στη στυτική δυσλειτουργία, καθώς και στην επανορθωτική και αισθητική χειρουργική ουρήθρας και γεννητικών οργάνων (ανδρική και γυναικεία ακράτεια, στενώματα ουρήθρας, υποσπαδίας, φίμωση, πεϊκή κάμψη, νόσος Peyronie, φαλλοπλαστική, πεϊκές και ορχικές προθέσεις).

Αυξητική πέους

Η αυξητική πέους αποτελεί τη δημοφιλέστερη αισθητική επέμβαση στους άνδρες. Αφορά συνηθέστερα σε επιμήκυνση του πέους και αρκετές φορές σε συνδυασμό της με διόγκωσή του ( αύξηση της περιμέτρου του). Η επιμήκυνση σε φυσιολογικούς άνδρες με φυσιολογική στυτική λειτουργία, γίνεται με κινητοποίησή του ουσιαστικά προς τα έξω, αφού μεγάλο τμήμα του (ειδικότερα σε άτομα με πολύ λίπος στην υπερηβική χώρα ),παραμένει στη χάλαση, ¨θαμμένο¨ εντός της πυέλου. Για την κινητοποίηση αυτή είναι απαραίτητη η διατομή των συνδέσμων που συγκρατούν το πέος ¨κρεμασμένο¨ από το ηβικό οστό και η κινητοποίηση του δέρματος στην περιοχή του τριχωτού εφηβαίου, συνήθως με τομή V-Y.

Σε περιπτώσεις αυξημένου υπερηβικού λίπους γίνεται επιπρόσθετα λιποαναρρόφηση ή λιπεκτομή. Η επέμβαση διαρκεί 1:30-2:00 ώρες και η διάρκεια νοσηλείας είναι μία μέρα.
Το μήκος αυξάνεται κατά μέσο όρο 3,45 εκ. σε χάλαση(2,1-4,5) και 0,65 εκ. σε στύση (0,5-1,0).

Για τη διόγκωση του πέους έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορες τεχνικές και υλικά, (τεχνητά μοσχεύματα, λίπος, υαλουρονικό,κλπ) χωρίς μεγάλη επιτυχία, λόγω της δυσκολίας να παραμείνει συμμετρικό το αποτέλεσμα από τις αυξομοιώσεις του μεγέθους του πέους κατά τη στύση.

Η τεχνική “Perovic”, με τη χρήση βιοαποδομήσιμων ικριωμάτων (scaffolds), που χρησιμεύουν σαν “καλούπια“ για την τοποθέτηση κυττάρων πλάσματος του ίδιου ασθενούς, επεξεργασμένων με αυξητικούς παράγοντες και τελικό αποτέλεσμα την ανάπτυξη αυτόλογου ιστού, κατανεμημένου συμμετρικά κάτω από το δέρμα του πέους (δαρτός χιτώνας), αποτελεί τα τελευταία χρόνια μια πολύ ασφαλή τεχνική, με ποσοστά επιτυχίας που πλησίασαν το 100 %, σε μια σειρά περισσότερων των 500 περιστατικών .Η σημαντικότερη (αλλά εξαιρετικά σπάνια) επιπλοκή ήταν η φλεγμονή του υλικού, στη διάρκεια του χρόνου μέχρι ν’ απορροφηθεί (3 μήνες περίπου).

Infos: Δημήτριος Μπορούσας – Χειρουργός Ουρολόγος/ Ανδρολόγος, Βασ. Γεωργίου 12 & Λαοδίκης, Γλυφάδα τηλ.: 210 8949090

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Πόνοι κατά τη σεξουαλική επαφή; Τι μπορεί να σημαίνει;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here