Facial Sculpting: Η αυτοπεποίθηση είναι το καλύτερο αξεσουάρ!

Μπορείτε να κακοµάθετε τον εαυτό σας ενδίδοντας σε κάτι που φοριέται ή να αποκτήσετε τη βελτιωµένη εκδοχή του εαυτού σας! 

H δύναµη της νεότητας και της φρέσκιας φυσικής εικόνας είναι ο λόγος που από την αρχαιότητα το ωραίο φύλο ασχολείται µε αυτήν. Όταν δε η οµορφιά υπάρχει από τα γονίδια και µε τα χρόνια χάνεται ή αλλοιώνεται, τότε είναι απαράδεκτο να µην ψάξει κανείς να δει πώς θα προσφέρει στον εαυτό του αυτήν την καλύτερη εικόνα, χωρίς να παραµορφωθεί ή να γελοιοποιηθεί. Από την εποχή που οι πρώτες πλαστικές επεµβάσεις άρχισαν να γίνονται, κυρίως για επανορθωτικούς λόγους, µέχρι σήµερα που αφαιρούνται δέκα ολόκληρα χρόνια από την όψη του προσώπου, χωρίς ορατή ουλή, πολλά έχουν αλλάξει.

Η Dr. Έλενα Τζαµαντάκη, MD PhD Πλαστικός Χειρουργός, µας εξηγεί, πως πλέον διανύουµε την εποχή των επεµβάσεων της τέλειας εικόνας. «Ναι, η φυσικά φρέσκια όψη έχει τεράστια δύναµη σε εµάς ψυχολογικά, αλλά και σε αυτό που αυτή η όψη αντικατοπτρίζει στους γύρω µας». Πώς όµως, θα πετύχουµε αυτή τη φυσική εικόνα; Η Dr. Τζαµαντάκη µας έδωσε ένα όνοµα: «Facial Sculpting ή γλυπτική προσώπου, στα ελληνικά, είναι το απόσταγµα χρόνων εµπειρίας µε συνδυαστικές-διαφορετικές σε κάθε πρόσωπο και περίπτωση- τεχνικές, που τις περισσότερες φορές είναι µη επεµβατικές ή ελάχιστα επεµβατικές. Κάθε φορά πρέπει να επαναφέρω αρµονικά και φυσικά τη συνολική όψη κατά µια δεκαετία, χωρίς να µπορεί κανείς να διακρίνει τι ακριβώς έχει συµβεί. Κανένα πρόσωπο δεν είναι όµοιο µε άλλο και για αυτό η ιδιαιτερότητα ενός επιτυχηµένου Facial Sculpting έγκειται στην ικανότητα, επιδεξιότητα, αλλά και στην καλλιτεχνική φύση του πλαστικού».

Μια απόλυτα φυσική εικόνα

Όπως τονίζει η πλαστικός, που και φέτος παρακολούθησε στη Νέα Υόρκη το συνέδριο «σταθµό» στις εξελίξεις στην Αισθητική Χειρουργική “Cutting Edge Aesthetic Surgery Symposium”: «Είναι αλήθεια ότι στα παγκόσµια συνέδρια της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής µιλάµε πλέον για το φαινόµενο της απόλυτα φυσικής εικόνας. Η επέµβαση ή η παρέµβαση δεν πρέπει να φαίνεται µε τίποτα, αλλά να κάνει τους άλλους να αναρωτιούνται: “Πόσο φυσικά διατηρείται;” “Τι έχει κάνει;”. Ό,τι κι αν είναι αυτό, το αισθητικό αποτέλεσµα είναι άριστο! Αυτή είναι η τάση στην αισθητική χειρουργική σήµερα. Αυτή είναι η πετυχηµένη επέµβαση. Οι αστέρες του Χόλιγουντ παράγουν συνεχώς νέες τάσεις και µόδες στο πρόσωπο και το σώµα, όπως το φαινόµενο των Kardashian. Τα αντιαισθητικά, για τις Ευρωπαίες, αποτελέσµατα δηµιούργησαν την ανάγκη για ακόµα πιο φυσικά αποτελέσµατα στο στήθος, τους γλουτούς, τα χείλη και τα ζυγωµατικά. Θέσεις που οι Kardashian πολλαπλώς προώθησαν». 

Πρόσωπο όπως οι stars!

Η Dr. Τζαµαντάκη µας περιγράφει την καθ’ ηµέρα πράξη: «Πολλές κοπέλες που έρχονται στο ιατρείο φέρνουν µαζί τους µια φωτογραφία της αγαπηµένης τους σταρ και ζητούν τα ζουµερά και σαρκώδη χείλη της σε συνδυασµό µε έντονες γωνίες στα ζυγωµατικά και στο οβάλ του προσώπου (Jaw Line). Ακόµα, θέλουν πιο µεγάλο µέτωπο µε ανορθωµένα φρύδια και τονισµένο το στεφάνι της οµορφιάς. Ζητούν τη γρήγορη, “υγρή” ρινοπλαστική (που γίνεται µε ενέσεις υαλουρονικού οξέος). Επίσης, θέλουν να διορθώσουν την υφή και την όψη του δέρµατος, ώστε να µη χρειάζεται να φορούν µέικ απ. Η αγαπηµένη θεραπεία της Beyonce και της Kendall Jenner είναι το Fraxel Restore, το Νο1 laser ανάπλασης παγκοσµίως.

Η Gisele και η Nicole Kidman έχουν δηλώσει και έχουν πολυφωτογραφηθεί κάνοντας το λεγόµενο Vampire Lift ή Dracula Lift. Μια εξαιρετική θεραπεία που ενεργοποιεί τα βλαστοκύτταρα του αίµατος µας και όχι απλά το Plasma που είναι το PRP. Παράγεται νέο δέρµα σε µόλις 2-3 µήνες, γίνεται σε full face, λαιµό, στήθος, ντεκολτέ, χέρια, γλουτούς και σε οποιοδήποτε άλλο σηµείο χρειαζόµαστε πραγµατική ανάπλαση. Μπορεί να επαναληφθεί µόνο µετά από 1 έτος. Επίσης, εξαιρετική θεραπεία είναι το Skin Booster, που πράγµατι αλλάζει την υφή και την υγρασία του δέρµατος. Όπως λέει και η λέξη “Booster”, κρατάει την υγρασία µέσα στο δέρµα για έναν ολόκληρο χρόνο.

Γίνεται µια φορά και µπορεί να επαναληφθεί ανάλογα µε την προϋπάρχουσα γήρανση του δέρµατος, όχι νωρίτερα από 6 µήνες. Είναι σαν να υποβάλλεται κάποιος σε 30 µεσοθεραπείες ανάπλασης-αναζωογόνησης, αλλά αυτό να γίνεται σε µια µόνο συνεδρία! Η καινοτοµία όµως, της τεχνολογίας πράγµατι βρίσκεται στο λεγόµενο “Nanograft“. Η εξελιγµένη τεχνική εκµετάλλευσης του δικού µας λίπους, προϋποθέτει λήψη µικρής ποσότητας (30cc) λίπους από την κοιλιά ή τα ψωµάκια, το οποίο υφίσταται επεξεργασία σε ειδικό µηχάνηµα, ώστε να µας δώσει ένα υλικό εξαιρετικά πλούσιο σε βλαστοκύτταρα µε µόνιµα αποτελέσµατα.

Η εξέλιξη αυτή του Nanograft έχει ουσιαστικά λύσει τα πρόβληµατα που µας έδινε η µεταφορά λίπους στο πρόσωπο, στο λαιµό, στο ντεκολτέ και στα χέρια. Είναι ένα εξαιρετικό υλικό του σώµατός µας, το οποίο µε µεγάλη ασφάλεια και έλεγχο πλέον τοποθετούµε στο πρόσωπο. Όταν δε το Nanograft εµπλουτιστεί µε ενεργοποιηµένα βλαστοκύτταρα από το αίµα µας µε το Magellan Lift, τότε, πράγµατι, η φυσικότητα της ανάπλασης είναι αξιοσηµείωτη. Μην ξεχνάτε ότι η τεχνολογία µάς έχει δώσει όπλα κατά της αλλοίωσης που φέρνει ο χρόνος, µε αξιοθαύµαστα και πραγµατικά φυσικά αποτελέσµατα».

Η γλυπτική προσώπου είναι µαγεια!

«Με τη γλυπτική προσώπου ουσιαστικά επιτυγχάνουµε τη µαγεία! Χωρίς τοµές και χωρίς χρόνο ανάρρωσης, διώχνουµε φυσικά και αρµονικά από την όψη µας µια δεκαετία. Το κυριότερο, όµως, είναι ότι έχουµε εγγυηµένα φυσικό αποτέλεσµα» µας εξηγεί η γιατρός και µας δίνει µια πολύ χρήσιµη συµβουλή: «Η ασφάλεια όσον αφορά το ενδεχόµενο µιας παραµόρφωσης στο πρόσωπό µας είναι κεφαλαιώδους σηµασίας.

Ενηµερωθείτε σωστά και αποφύγετε τις κακοτοπιές, διότι στις µέρες µας είναι παγκόσµιο φαινόµενο να κάνουν επεµβάσεις άνθρωποι που δηλώνουν γιατροί και εξειδικευµένοι Πλαστικοί Χειρουργοί ενώ δεν είναι. Οι παραµορφώσεις που βλέπουµε γύρω µας δεν είναι τυχαίες και σίγουρα δεν έχουν γίνει από καλούς και άρτια καταρτισµένους-καλλιτέχνες πλαστικούς. Απολαύστε µε ασφάλεια και ψυχική ηρεµία αυτό που η επιστήµη µπορεί να σας προσφέρει», καταλήγει η Dr. Τζαµαντάκη. 

Dr Elena Tzamantaki MD PhD, PLASTIC SURGEON, Medical Director-Clinic of Excellence “Plasis”
www.plasticsurgery-plasis.gr, www.drtzamantaki.com, Info: tzamadaki@yahoo.gr, T.: +30 210 8940930

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here