Υγεία είναι να ζεις ευτυχισμένος με όσα έχεις κι όχι δυστυχισμένος για εκείνα που δεν έχεις!

Η υγεία ξεκινά από µέσα µας. Μέσα από την ψυχή µας και την καρδιά µας. Η ευτυχία είναι υγεία. Η λάµψη στο βλέµµα είναι υγεία. Ο έρωτας, το γέλιο, η αγωνία, η δηµιουργία, η εξέλιξή µας, είναι υγεία. Να δίνεις αγάπη και να παίρνεις αγάπη. Μια βόλτα µε ένα φίλο, η όµορφη παρέα, τα καλοκαιρινά ξενύχτια… όλα αυτά είναι υγεία. 

Η ισορροπία είναι καθοριστική στη ζωή σας. Η ζωή θέλει δόσεις απ’ όλα, λίγο δάκρυ και λίγη χαρά, ποικιλία χρωµάτων και συναισθηµάτων. Τότε µόνο είναι γλυκιά, όταν έχει και αλάτι και ζάχαρη, και καµιά φορά πιπέρι κι λίγη ρίγανη. Όταν οι γεύσεις εναλλάσσονται η νοστιµιά ολοκληρώνεται. 

Ποια είναι η φιλοσοφία της ζωής; Μπορείτε να τα έχετε όλα; Ίσως ναι, απλά δεν µπορείτε να τα έχετε όλα ταυτόχρονα. Πρέπει να πιστέψετε πως εκείνα που έχετε είναι όµορφα, πιστέψτε σ’ εκείνα που σας χάρισε η ζωή και απολαύστε τα γεµάτοι ευγνωµοσύνη…  

Ισορροπήστε τις ώρες της ηµέρας σας, τις µέρες του µήνα. Βρείτε χρόνο γι’ αυτά που αγαπάτε και εκείνα που σας κάνουν να νιώθετε όµορφα. Για το hobby σας και τη δική σας ώρα, εκείνη που θέλετε απλά να κοιτάτε το ταβάνι χωρίς να µιλάτε σε κανέναν. Χαρίστε τουλάχιστον µια δόση ήσυχης στιγµής µία φορά την ηµέρα, σε εσάς.  

Να είστε ευγνώµονες από τη στιγµή που ξυπνάτε! Πολεµήστε τη ρουτίνα! Κάντε τη ζωή σας να έχει ενδιαφέρον. Να ξαπλώνετε το βράδυ µε αγωνία για την επόµενη µέρα. Άλλωστε ζείτε µόνο στο παρόν. Το παρελθόν πέρασε και το µέλλον δεν έχει έρθει. Όσοι ζουν στο παρελθόν περνούν την µέρα τους σε µια φυλακή και αυτό δεν είναι υγεία. Θυµηθείτε ότι αυτή η στιγµή είναι η µόνη που έχετε σίγουρα και γι’ αυτό κάντε την πολύτιµη. Η ζωή σας είναι πολύτιµη. Εσείς είστε πολύτιµοι. Και η ζωή είναι µικρή, πολύ µικρή. Γι’ άλλους απλά µικρή και για άλλους πολύ µικρή. Όµως, σηµασία έχει όσο την έχετε να τη ζήσετε γεµάτοι υγεία. Γιατί υγεία είναι όλα τα παραπάνω, όλα τα παραπάνω είναι η ζωή σας και αν τα έχετε είστε υγιείς!

Έτυχε να συναντήσω ανθρώπους απόλυτα υγιείς, µε βλέµµα άρρωστο, χαµόγελο ψυχρό και µια ζωή κενή. Αυτό δεν είναι υγεία. Κι άλλους που ανεβαίνουν Γολγοθά µε µάτια γεµάτα φωτιές και χιούµορ κι όνειρα και ψυχή δυνατή. Κι έτσι πολεµούσαν την αρρώστια τους… µε όπλο την υγεία τους. Αυτό είναι το µεγαλύτερο όπλο, όχι τα φάρµακα, όχι οι θεραπείες. Την αρρώστια την πολεµάς µε όπλο την υγεία. Κι αυτό εύχοµαι σε όλους εσάς που θα κρατήσετε το νέο Life Health στα χέρια σας … αν πολεµάτε κάποια ασθένεια θωρακιστείτε µε υγεία κι αν είστε υγιείς σωµατικά θωρακιστείτε µε ζωή!  

Υγεία είναι να ζεις ευτυχισµένος µε όσα έχεις κι όχι δυστυχισµένος για εκείνα που δεν έχεις!

Διαβάστε επίσης:

Δώσε αξία στον εαυτό σου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here