Ένα γεγονός – σταθμός για τα δεδομένα της ναυτικής βιομηχανίας πρόκειται να λάβει χώρα στις 25, 26, και 27 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Μαρινών του Διεθνούς Συμβουλίου Ενώσεων Ναυτικής Βιομηχανίας (ICOMIA) έρχεται για να επιλύσει φλέγοντα ζητήματα βιωσιμότητας του κλάδου των τουριστικών λιμένων στην Ευρώπη και να συζητήσει την περαιτέρω ανάπτυξή του τελευταίου σε συνδυασμό με τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των landlords και την προσφορά των μαρινών προς τις τοπικές κοινωνίες σε όλα τα επίπεδα.

Το συνέδριο, που αναμένεται να παρακολουθήσουν από κοντά περισσότεροι από 400 προσκεκλημένοι, θα κινηθεί με βάση την παρακάτω θεματική “Cross Sea Challenges for Marinas-Setting the Scene for Collective Development and Growth”, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τη βιωσιμότητα των μαρινών και τη διαχείριση του ενοικιακού καθεστώτος προς το δημόσιο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας, που έχει αναλάβει την οργάνωση του συνεδρίου, κο Σταύρο Κατσικάδη: «Έχει ξεκινήσει μία συζήτηση στην ICOMIA για τους όρους παραχώρησης ή ανανέωσης της παραχώρησης μίας μαρίνας από το εκάστοτε δημόσιο. Διότι όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα, έτσι και σε άλλες χώρες, ειδικά στη Μεσόγειο, έχουν στο παρελθόν γίνει σημαντικές επενδύσεις, που απαιτούν όμως πολύ υψηλά ενοίκια και λειτουργικό κόστος, με συνέπεια σε περιόδους οικονομικής κρίσης να μην είναι βιώσιμες και κάποιες να καταλήγουν σε υποβαθμισμένες ή και εγκαταλελειμμένες παραλιακές εγκαταστάσεις».

Η δεύτερη βασική θεματική του Συνεδρίου θα αφορά την ηλεκτρική πρόωση και η ενέργεια από συσσωρευτές. Πρόκειται για έναν τομέα που η Ελλάδα δεν έχει κάνει βήματα προόδου. Δεν υπάρχει ακόμη το νομοθετικό πλαίσιο αλλά και κίνητρα για τη μετάβαση της συγκεκριμένης τεχνολογίας στην αγορά των σκαφών αναψυχής, γι’αυτό και θα τοποθετηθεί υψηλά στην ατζέντα του Συνεδρίου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου αναμένεται να τοποθετηθούν ομιλητές από το εξωτερικό με μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία προκειμένου να ενημερώσουν διεξοδικά για τις εξελίξεις.

lifemagazine_icomiaworldmarinas_1

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.worldmarinasconference.com Ακολουθήστε μας στο twitter @FollowICOMIA και στο Facebook.

Διαβάστε ακόμη:

Έρχεται το υπερπολυτελές, πλωτό Ritz-Carlton!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here