Ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα για την περιοχή, έχει τη χαρά να εγκαινιάζει στη Γλυφάδα ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου!

Πρόκειται για το νέο κοιμητήριο της Γλυφάδας, μια σημαντική προσθήκη στο πεδίο των δημοτικών παροχών της περιοχής το οποίο αποπερατώθηκε αποκλειστικά με πόρους του δήμου. Το έργο σίγουρα χαρίζει στη Γλυφάδα μια ιδιαίτερη πρωτιά, αφού είναι ο μοναδικός δήμος στην πόλη που διαθέτει το δικό του κοιμητήριο!

lifemagazine.grΌπως μάλιστα δήλωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος: «Το κοιμητήριο αποτελεί μια σπουδαία υπόθεση για εμάς. Πρόκειται για μια προσπάθεια που έρχεται να απαντήσει σε μια κοινωνική ζήτηση! [..] Θέλουμε να είναι ένας χώρος όπου με πολιτισμό κι αξιοπρέπεια θα μπορούμε ν’ αποχαιρετούμε τους αγαπημένους μας»

Το φιλόδοξο έργο κατάφερε να ολοκληρωθεί σε μόλις 3,5 χρόνια από το ξεκίνημα των εργασιών, τις οποίες ο δήμος ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου. Από το σχεδιασμό και την αδειοδότηση, μέχρι τη χρηματοδότηση και την κατασκευή, ο δήμαρχος της Γλυφάδας ήταν παρόν για να αντιμετωπίσει τις αντίξοες συνθήκες, τα γραφειοκρατικά κωλύματα και τις αλλεπάλληλες καταγγελίες θεσμικών παραγόντων και πολιτών  που δεν ήθελαν την ολοκλήρωση της σπουδαίας αυτής καινοτομίας.

Μέσα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ξεχωρίζει ένα μνημείο που έχει στηθεί για την απονομή φόρου τιμής στους πεσόντες ήρωες της πολεμικής αεροπορίας, πάνω στο οποίο αναγράφονται τα ονόματά τους. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο: «Το μνημείο είναι μια σημαντική παράμετρος του έργου αφού είναι μοναδικό στην Ελλάδα και αποτελεί τιμή για την πόλη μας»

Διαβάστε ακόμη:

Περπατώντας στα αρχαία του Αλίμου!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here