Μετέωρα: Ένα ταξίδι… ζωής!

Υπάρχουν ορισμένες περιοχές της Ελλάδας που πρέπει να δείτε έστω και μία φορά στη ζωή σας! Μία τέτοια είναι τα Μετέωρα, στην Καλαμπάκα που μπορείτε να συνδυάσετε με άλλες υπέροχες εκδρομές σε πόλεις-σταθμούς της περιοχής!

Οι ιεροί βράχοι της Καλαμπάκας

Τα θεόρατα βράχια που αποτελούν ένα µοναδικό γεωµορφολογικό φαινόµενο, αλλά και ένα από τα σηµαντικότερα µνηµεία της Ορθοδοξίας, αποτελούν από µόνα τους ένα λόγο για να επισκεφτείτε την πόλη της Καλαµπάκας, η οποία είναι κτισµένη στις ρίζες των βράχων των Μετεώρων και στην αριστερή όχθη του Πηνειού. Το εντυπωσιακό αυτό πέτρινο σύµπλεγµα θα σας κόψει την ανάσα, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως “το δεύτερο Άγιον Όρος”.  Σε απόσταση 360 χλµ από την Αθήνα, τα Μετέωρα είναι ευρέως γνωστά για τα µοναστήρια που είναι κτισµένα στο χείλος των βράχων τους και που εκατοµµύρια επισκέπτες συρρέουν κάθε χρόνο για να τα θαυµάσουν από κοντά.

Τα πρώτα µοναστήρια κτίστηκαν µε πολλή επιµέλεια και δεξιοτεχνία κατά τον 14ο αιώνα, ενώ από τα 24 µοναστήρια σήµερα λειτουργούν τα έξι και  τα υπόλοιπα 15 είναι ακατοίκητα και ερειπωµένα. Βέβαια, αυτά που λειτουργούν ακόµα έχουν χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ ως Μουσείο Πολιτιστικής Κληρονοµιάς.  Από τις Ιερές Μονές που σώζονται, αυτές  της Μεταµορφώσεως του Σωτήρος, της Αγίας Τριάδας, του Αγίου Νικολάου του Αναπαυσά και του Βαρλαάµ είναι αντρικές, ενώ η Ιερά Μονή Ρουσάνου και Αγίου Στεφάνου είναι γυναικείες. Μοναχοί, ιερείς και σπουδαίοι αγιογράφοι της εποχής, φιλοτέχνησαν µε τοιχογραφίες τους ναούς των Μετεώρων. Στα Μετέωρα σώζονται θησαυροί, κειµήλια και πολλά έργα µικροτεχνίας.

Αντιπροσωπευτικό δείγµα µικροτεχνίας είναι το αριστουργηµατικό ξυλόγλυπτο τέµπλο που βρίσκεται στο καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου. Φορητές εικόνες, Σταυροί µε Τίµιο Ξύλο, αρχιερατικοί ράβδοι, χρυσοποίκιλτα ιερατικά άµφια, χειρόγραφα, Ευαγγέλια, σκεύη για λειτουργικούς σκοπούς, µολυβδόβουλλα, αργυρές λειψανοθήκες, είναι κάποια από τα µουσειακά εκθέµατα που ο επισκέπτης µπορεί να θαυµάσει.

Κοντινοί προορισμοί για εκδρομή: Μέτσοβο

Φεύγοντας από τα Μετέωρα και κατευθυνόµενοι προς τα Λουτρά Πόζαρ, σε απόσταση 1,5 ώρας από την Καλαµπάκα, αξίζει να κάνετε µία στάση στο µαγευτικό Μέτσοβο, για να θαυµάσετε τα διατηρητέα µνηµεία, όπως  το µοναστήρι της Θεοτόκου κοντά στο Μετσοβίτικο ποταµό, το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου νότια της κωµόπολης και το µοναστήρι της Ζωοδόχου πηγής στη θέση Κιάτρα Ρόσσια.

Λάρισα: Η πρωτεύουσα της Θεσσαλίας

Κατά τη διάρκεια της διαδροµής σας από την Αθήνα προς την Καλαµπάκα κάντε µία στάση για καφέ στην Πλατεία Ταχυδροµείου στη Λάρισα και µια βόλτα στην παραλία. Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε µερικά αξιοθέατα, όπως το Πάρκο Αλκαζάρ, το Αρχαιολογικό µουσείο, το Αρχαίο Θέατρο, και τη Παλαιοχριστιανική βασιλική Αγίου Αχιλλίου.

Η πρότασή μας για τη διαμονή σας!

Dellas Boutique hotel: Απολαύστε μία αξέχαστη εμπειρία!

Χτισµένο κάτω απ’ τη σκιά των Μετεώρων, δίπλα από την πόλη της Καλαµπάκας, το ξενοδοχείο Dellas Boutique Hotel αποτελεί τον ιδανικό προ- ορισµό για ταξιδιώτες που επιθυµούν να εµπλουτίσουν τις εµπειρίες τους σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, να ζήσουν µία εξαιρετική εµπειρία διαµονής στα µοναδικής αισθητικής δωµάτια, εξοπλισµένα µε όλες τις σύγχρονες ανέσεις και ν’ απολαύσουν τις υψηλού επιπέδου παροχές. 

Καστράκι, Καλαµπάκα, Τ. +302432078260, Fax: +30 24315 00551, info@dellasboutiquehotel.com, www.dellasboutiquehotel.com

Διαβάστε επίσης:

Οι ομορφιές της Έδεσσας! Καταρράκτες και λουτρά!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here