Το βραβευμένο με Πούλιτζερ (2005) θεατρικό κείμενο του Τζον Πάτρικ Σάνλει “Αμφιβολία” στο θέατρο Ροές, σε σκηνοθεσία Απόλλωνα Παπαθεοχάρη.

Photo Σταύρος Χαμπάκης

Από τις πιο αξιόλογες παραστάσεις της χρονιάς, το βραβευμένο θεατρικό κείμενο του Τζον Πάτρικ Σάνλει, το οποίο μάλιστα να θυμίσουμε ότι έγινε ταινία το 2008 με πρωταγωνίστρια τη Μέριλ Στριπ και Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν με 44 υποψηφιότητες για βραβεία, ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου Ροές από την εταιρεία Λυκόφως (από τις 7 Φεβρουαρίου) και σε σκηνοθεσία Απόλλωνα Παπαθεοχάρη. Πρωταγωνιστούν οι Ρούλα Πατεράκη, Νίκος Κουρής, Λίλα Μπακλέση και Πηνελόπη Μαρκοπούλου.

Υπόθεση: Ένας χαρισματικός ιερέας, ο Πατέρας Φλυν, προσπαθεί να εκσυγχρονίσει τις αυστηρές δομές ενός θρησκευτικού σχολείου τις οποίες υπερασπίζεται σθεναρά η αυστηρή διευθύντρια του Αδελφή Αλούσιους Μποβιέ. Όταν εκείνη θα ανακαλύψει ότι ο ιερέας δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε ένα νεαρό απομονωμένο αγόρι, θα ηγηθεί μιας προσωπικής σταυροφορίας εναντίον του ιερέα με σκοπό να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να τον εκδιώξει από το σχολείο. Υφιστάμενη του ιερέα, χωρίς ισχυρές αποδείξεις και στηριγμένη μόνο στην δική της ηθική βεβαιότητα, θα βάλει σε κίνδυνο την θέση του ιερέα, το μέλλον του μαθητή αλλά και την συνοχή της κοινωνίας του σχολείου.

Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι, Τηλ.: 210 347 4312

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here