Μύκονος: Το νησί όπου όλοι θέλουν να αγοράσουν… βίλα!

Luxurious κατοικίες που ικανοποιούν και µε το παραπάνω τα πιο απαιτητικά γούστα «µπαίνουν στο µάτι» επίδοξων αγοραστών από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και ανταγωνίζονται η µία την άλλη σε τετραγωνικά και… µηδενικά!

Τι κι αν η εγχώρια αγορά ακινήτων εν μέσω οικονομικής κρίσης στη χώρα μας εξασθενεί όλο και περισσότερο, τίποτα δε φαίνεται να πτοεί το σκηνικό του real estate στη «μούσα» των Κυκλάδων, η οποία μαζί με τη Σαντορίνη, τη Χαλκιδική, την Ελούντα έχουν την πρωτοκαθεδρία. Περιζήτητα οικόπεδα σε περιοχές «φιλέτα» της Μυκόνου, επαγγελματικοί χώροι και ειδικότερα οι υπερπολυτελείς βίλες που διατίθενται είτε προς πώληση, και ειδικά αυτές που διατίθενται προς ενοικίαση, κλείνουν το μάτι στους επίδοξους αγοραστές-ενοικιαστές τους που είναι πάντα πρόθυμοι να δαπανήσουν γενναιόδωρα ποσά προκειμένου να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο μιας upper class διαμονής!

Μεγάλες μεσιτικές εταιρείες όπως η Florios, Mykonos Real Estate, η Βeauchamp Estates και η Boni Elite Real Estate, έχουν να επιδείξουν μια αξιοζήλευτη γκάμα από άκρως εντυπωσιακές κατοικίες που ανταγωνίζονται η μία την άλλη σε τετραγωνικά, θέα, προνομιακή απόσταση από τις δημοφιλείς παραλίες του νησιού και τη Χώρα, high end παροχές (π.χ. πολυτελή επίπλωση, πισίνες, bbq, κήπο, guest houses, κρεβατοκάμαρες με en suite μπάνια, playrooms, εξοπλισμένες κουζίνες, high tech εξοπλισμό), υπηρεσίες όπως παροχή προσωπικού butler, chauffeur, personal trainer ή chef, με κοινό παρονομαστή-τι άλλο;- από τις διόλου ευκαταφρόνητες τιμές τους! 

Οι δημοφιλέστερες περιοχές του νησιού

Περιοχές του νησιού που βρίσκονται κοντά στη Χώρα, το αεροδρόμιο, κοσμοπολίτικες παραλίες όπως η Ψαρρού, το Καλό Λιβάδι, ο Πάνορμος, ο Ορνός, είναι μόνο μερικές από αυτές που παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση, ενώ από πλευράς τιμών ακίνητα που δεσπόζουν σε περιοχές όπως η Λιά, ο Τούρλος, ο Άγιος Στέφανος και τα Κανάλια της Μυκόνου αποτελούν τον «απαγορευμένο καρπό». Οι πολυτελείς βίλες σε αυτές τις περιοχές μπορούν να φτάσουν ακόμη και τα 10 εκατομμύρια ευρώ!

Το προφίλ των μελλοντικών αγοραστών

Όπως υποστηρίζουν μεγάλες εταιρείες συμβούλων ακινήτων, αλλά και μεσιτικές εταιρείες, το ενδιαφέρον εκδηλώνεται πρωτίστως από Ευρωπαίους (Άγγλους, Ιταλούς, Γάλλους, Γερμανούς, Ελβετούς) και από τη Μέση Ανατολή όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ, τον Λίβανο και τη Σαουδική Αραβία, ενώ φέτος μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνουν και Τούρκοι ειδικά σε ό,τι αφορά την εμπορική εκμετάλλευση (π.χ. η φετινή άφιξη του κοσμηματοπωλείου Gasia των Τούρκων επιχειρηματιών Οζκαγιά στη Χώρα). Ωστόσο από τη λίστα των ενδιαφερομένων δε λείπουν και Ρώσοι, Αμερικανοί, Αυστραλοί, και ακόμα λιγότεροι Έλληνες, κυρίως ομογενείς.

Όσο για το προφίλ τους; Διάσημοι stars, πρεσβευτές της μόδας, του design και του επιχειρηματικού κόσμου έχουν την πρωτοκαθεδρία. Και φυσικά, δεν αναφερόμαστε σε εύκολους επενδυτές καθώς γνωρίζουν την κατάσταση στη χώρα και γι’ αυτό είναι και δύσκολοι διαπραγματευτές. Από πλευράς εθνικότητας, οι Ευρωπαίοι είναι πιο διστακτικοί στις επενδύσεις τους σε αντίθεση με αγοραστές-ενοικιαστές από τη Μέση Ανατολή που ξέρουν να εκμεταλλεύονται γρήγορα και αποφασιστικά τις μεγάλες ευκαιρίες. 

Διαβάστε επίσης:

Ένα μοναδικό νεοκλασικό στον Πειραιά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here