Οι αναμνήσεις των παιδικών χρόνων είναι οι ωραιότερες!

Μέσα από τα παιδικά μας μάτια χτίζονται οι πιο τρυφερές αναμνήσεις που μας συντροφεύουν για όλη μας τη ζωή. Οι εικόνες που θυμόμαστε, οι μυρωδιές και τα συναισθήματα είναι πάντα τόσο έντονα και τόσο όμορφα.

Ζητήθηκε από το δωδεκάχρονο γιο μου να περιγράψει τον κήπο του σπιτιού του, όπως θα τον διηγούνταν μετά από χρόνια στα παιδιά του και το κείμενό του με συγκίνησε τόσο πολύ… Ένα αγοράκι της  έκτης Δημοτικού μπορεί και σε κάνει να χαμογελάσεις, να προβληματιστείς, να ταξιδέψεις, μέσα από μόλις 200 λέξεις… Μοιράζομαι μαζί σας αυτό το τόσο όμορφο κειμενάκι γιατί θέλω πραγματικά να μείνει αποτυπωμένο για πάντα!

“Όταν ήμουν μικρός ζούσα στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε μια μικρή περιοχή, τον Άλιμο! Είχα μεγάλο και όμορφο σπίτι με έναν μικρό κήπο τον οποίο σήμερα θα σας περιγράψω! Παρόλο που ήταν μικρός, αυτός ο κήπος είχε πράγματα απ’ όλο τον κόσμο! Είχε πολλά μπαμπού σαν της Κίνας, εξωτικά φυτά όπως της Νότιας Αμερικής, κάκτους όπως της Αφρικής και κληματσίδες όπως της Νότιας Ευρώπης. Ακόμα θυμάμαι πως είχαμε και μια μπασκέτα την οποία εγώ και ο Νικόλας ο αδελφός μου την είχαμε διαλύσει, μάλιστα υπήρχε περίοδος που από  τα πολλά καρφώματα είχε σκιστεί το διχτάκι. Δίπλα από την μπασκέτα υπήρχε μια σιδερένια πόρτα, αυτή η «καημένη» πόρτα η οποία καταλάβαινε τα συναισθήματα του καθενός από τον τρόπο με τον οποίο την έκλεινε, είχε διαρρηχθεί από τον Jordan τον σκύλο μας δύο φορές. Ακριβώς απέναντι από την πόρτα ήταν οι γλάστρες της μητέρας μου… «Ωχ» φοβάμαι και μόνο που τις ακούω! Εκείνες οι μοναδικές γλάστρες με τα εξωτικά λουλούδια τα οποία αργότερα αντικαταστάθηκαν από μπαμπού, ήταν αυτές που μόλις τις ακουμπούσε η μπάλα μου ήταν σα να είχαν συναγερμό ο οποίος ακούγονταν μόνο στα αφτιά της γιαγιάς μας. Τέλος, ήταν το δάπεδο το οποίο είχε καλυφτεί από χλοοτάπητα κάτω από τον οποίο είχαν φυτρώσει μπαμπού! Αυτό που λέμε φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν… Αυτός ο κήπος θα μου μείνει αξέχαστος για πάντα!” (Ιούνιος 2018, Πάρης)

lifemagazinegr_petia_salikiriaki_editorial (2)

Σας εύχομαι ένα όμορφο καλοκαίρι, με όμορφες αναμνήσεις! Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

Διαβάστε επίσης:

Υγεία είναι να ζεις ευτυχισμένος με όσα έχεις κι όχι δυστυχισμένος για εκείνα που δεν έχεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here