Μια γυναίκα που έγινε εξαιρετικά πλούσια και πασίγνωστη από το μηδέν χάρη στο πείσμα της, την εξυπνάδα της και βέβαια τη δύναμη της φαντασίας της!

“Αν κάποιος με ρωτούσε για τη συνταγή της ευτυχίας, το πρώτο βήμα θα έλεγα πως είναι να βρει τι αγαπάει να κάνει περισσότερο στον κόσμο και το δεύτερο βήμα να βρει κάποιον να τον πληρώνει για να το κάνει!”

j.k Rowling (2)

“Είναι αδύνατον να ζήσεις χωρίς να έχεις αποτύχεισε κάτι. Εκτός εάν έζησες τόσο προσεκτικά που θεωρητικά είναι σαν να μην έζησες καν!”

“Δεν έχει σημασία τι έχει γεννηθεί κανείς αλλά τι θα γίνει μεγαλώνοντας. Οι διαφορές στις συνήθειες και στη γλώσσα δεν έχουν καμιά σημασία όταν ο στόχος είναι κοινός και οι καρδιές μας ανοιχτές.”

“Δεν πιστεύω στη μαγεία όπως την περιγράφω στα βιβλία μου. Πιστεύω όμως ότι κάτι μαγικό μπορεί να σου συμβεί όταν διαβάζεις ένα καλό βιβλίο. Δεν χρειαζόμαστε μαγεία για να αλλάξουμε τον κόσμο. Όλη τη δύναμη που χρειαζόμαστε την κουβαλάμε ήδη μέσα μας.”

“Όλοι έχουμε μια σκοτεινή και μια φωτεινή πλευρά. Αυτό που έχει σημασία είναι σε ποια επιλέγουμε να ζούμε. Αυτό δείχνει ποιοι πραγματικά είμαστε.”

j-k-rowling holding harry potter book

Η Τζόαν Ρόουλινγκ (Joanne “Jo” Rowling) γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1965 και έγραφε από νεαρή ηλικία για να αντέξει το ότι η μητέρα της είχε ψυχολογικά προβλήματα και δεν είχε καλή σχέση με τον πατέρα της. Έγινε διάσημη για τη συγγραφή της σειράς Χάρι Πότερ, τα βιβλία της οποίας έχουν πουλήσει περισσότερα από 350 εκατομμύρια αντίτυπα ανά τον κόσμο. Θεωρείται από τις πιο πλούσιες γυναίκες στη Βρετανία, όταν κάποτε, λίγο πριν γράψει το Χάρι Πότερ και μετά από ένα τραγικό διαζύγιο βρέθηκε άστεγη και να ζει με κοινωνικά επιδόματα για να επιβιώσει εκείνη και η κόρη της. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο οίκος Bloomsbury, φοβούμενος ότι τα αγόρια δεν θα αγόραζαν το βιβλίο εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε γυναίκα συγγραφέα, ζήτησαν από την Ρόουλινγκ να χρησιμοποιήσει δύο αρχικά, κρύβοντας έτσι το μικρό της όνομα. Έτσι έγινε γνωστή με τα αρχικά Τζ. Κ. Ρόουλινγκ (J. K. Rowling).

Διαβάστε ακόμη:

Gisele Bündchen: «Οι ατέλειές μας είναι αυτές που μας κάνουν όμορφους και ξεχωριστούς»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here