Τα λόγια ενός από τους πιο αγαπημένους πολιτικούς ηγέτες της σύγχρονης ιστορίας, μα πάνω απ΄όλα ενός ανθρώπου που έφτασε στην κορυφή από το μηδέν, μόνο σοφία έχουν να μας διδάξουν!

Πρόκειται για τον πρώτο Αφροαμερικανό που κατακτά τον τίτλο του πλανητάρχη, αλλάζοντας μια για πάντα το ρου της ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών! Γεννημένος το 1961 στη Χονολουλού της Χαβάης, ο Μπαράκ Ομπάμα, αφού αποφοίτησε από τη νομική σχολή του Harvard University, ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως Γερουσιαστής στο Ιλινόις, ώσπου κατάφερε να γίνει ο 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ σε ηλικία μόλις 47 ετών, εκπροσωπώντας το κόμμα των Δημοκρατικών.President_Barack_ObamaΑνάμεσα στα πιο σημαντικά έργα της οκτάχρονης θητείας του ανήκει η πολιτική για τη μείωση της οπλοκατοχής και των πολεμικών δυνάμεων στη μέση ανατολή, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων της LGTB κοινότητας καθώς και η ενίσχυση του προγράμματος ασφαλίσεων για την υγεία. Το 2009 τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης «για τις αξιοσημείωτες προσπάθειές του να ενδυναμώσει την παγκόσμια διπλωματία και να μειώσει τη χρήση πυρηνικών όπλων»! Στον ελεύθερο χρόνο του, προτιμά να παίζει γκολφ. Το φιλικό και άμεσο ταπεραμέντο του τον καθιστούν έναν από τους πιο αγαπητούς προέδρους που πέρασαν από το αξίωμα.

«Μπορεί να μην είμαστε ικανοί να σταματήσουμε το κακό στον κόσμο, όμως το πως συμπεριφερόμαστε μεταξύ μας εξαρτάται από εμάς και μόνο»

«Η αλλαγή έρχεται όταν συνηθισμένοι άνθρωποι επιδίδονται σε ασυνήθιστες πράξεις»

«Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να απολαμβάνουν ίση μεταχείριση ανεξάρτητα από το ποιοι είναι ή ποιον αγαπούν»

«Η φωνή σου μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο»

«Το που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή δεν καθορίζει το που θα καταλήξεις στο μέλλον»

«Συνέχισε να εξερευνάς, να ονειρεύεσαι, να ρωτάς. Μην επαναπαύεσαι σε αυτά που ήδη γνωρίζεις. Μη σταματάς να πιστεύεις ότι η δύναμη των ιδεών, της φαντασίας και της σκληρής σου δουλειάς μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο»

«Ορίζουμε τους εαυτούς μας ως ένα έθνος μεταναστών, μέχρι το κόκκαλο»

«Το να είναι κάποιος διαφορετικός από εσένα δεν είναι κάτι που κριτικάρεις, αλλά κάτι που εκτιμάς»

«Η αλλαγή δεν έρχεται αν περιμένουμε κάποιον άλλο, ή κάποια άλλη στιγμή. Εμείς είμαστε αυτοί που περιμένουμε, εμείς είμαστε η αλλαγή που
αναζητάμε»

«Αν δουλεύεις σκληρά και έρχεσαι αντιμέτωπος με τις ευθύνες σου, θα προχωρήσεις ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής σου ή το πως είσαι εξωτερικά»

Διαβάστε ακόμη:

Όσα έχει να μας διδάξει η J.K.Rowling

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here