Η αντιδήμαρχος οικονομικών είναι γεννημένη για τα δύσκολα, είναι από εκείνες τις ήρεμες δύναμεις που κάθε ικανός Δήμαρχος θέλει στο πλευρό του. Γυναίκα, μητέρα και επαγγελματίας, η Δώρα Σύρμα βρίσκεται, 9 χρόνια, στο τιμόνι της Αντιδημαρχίας Οικονομικών του Δήμου Αλίμου.

H σχέση σας με την Αυτοδιοίκηση κρατά χρόνια. Πώς καταφέρνετε να διατηρείτε την αρχική ενέργεια και τον ενθουσιασμό; Η ενασχόλησή μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκίνησε με τη γνωριμία μου με τον Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη. Εννέα χρόνια τώρα, έχω μάθει τόσα πράγματα και συνεχίζω να μαθαίνω. Είναι μια διαδραστική λειτουργία που σε κρατά σε εγρήγορση. Παράλληλα, τα αποτελέσματα της δουλειάς σου είναι απτά και αυτό το εισπράττεις από τους πολίτες.

dora_syrma_alimos_andreas_kondilis_

Όλοι συμφωνούν ότι στον συνδυασμό του Ανδρέα Κονδύλη είστε μια δυναμική και επιτυχημένη ομάδα. Θεωρείτε ότι γι’ αυτόν τον λόγο δέχεστε πόλεμο; Η επιτυχία του Δημάρχου, η ανυπαρξία θέσεων και αποδοχής της αντιπολίτευσης είναι οι κύριοι λόγοι της τοξικότητας και του χυδαίου πολέμου που δεχόμαστε. Κυρίως, είναι τα συμφέροντα στην πόλη μας, τα οποία θέλουν να εγκαθιδρύσουν ένα καθεστώς «Άγριας Δύσης» που, όμως, δεν τους βγαίνε

Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι σημαντικότερες προκλήσεις της επόμενης τετραετίας;Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι τα μεγάλα έργα, η υλοποίησή τους. Κι εμείς προς αυτήν την κατεύθυνση δουλεύουμε.

Καταλαβαίνω ότι οι ευθύνες της θέσης σας ως αντιδημάρχου Οικονομικών είναι μεγάλες. Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή που ζήσατε στον Δήμο; Και ποια η πιο ευχάριστη; Να σας πω: Δεν είναι μια και δυο, είναι πολλές οι δύσκολες και οι ευχάριστες. Δύσκολη στιγμή είναι κάθε φορά που πρέπει να έχεις χρήματα για να κνεις ένα σημαντικό έργο και ευχάριστη όταν ο στόχος γίνεται πραγματικότητα.

dora_syrma_alimos_andreas_kondylis

Τι θα λέγατε στις γυναίκες που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά και δεν το τολμούν; Να οπλιστούν με υπομονή και επιμονή και να κυνηγήσουν το όνειρό τους αν το επιθυμούν. Η ενασχόληση με τα κοινά είναι πρώτα μεράκι και μετά δουλειά.

Όταν σας συναντούν οι δημότες τι σας λένε συνήθως; Κάνουν τα παράπονά τους; Ζητούν πράγματα προσωπικά ή για την πόλη τους; Φυσικά θα ζητήσουν, θα προτείνουν και θα παραπονεθούν! Όμως, όταν τους μιλάς με ειλικρίνεια και τους εξηγείς πώς έχουν τα πράγματα, αλλάζουν. Νομίζω ότι αυτό το έχω κερδίσει στη σχέση μου μαζί τους.

dora_syrma_alimos_andreas_kondylis_1

Ποια είναι τα αγαπημένα σας στέκια, γωνιές και βόλτες στον Άλιμο; Είναι πολλά, αλλά τα στέκια μου είναι το “Sia’s”, στην πλατεία Θουκυδίδου και το “Two Doors”, στη Δωδεκανήσου για ποτάκι και φυσικά όλα τα ταβερνάκια μας!

Τι σας αρέσει να κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας; Προσπαθώ να γυμναστώ αλλά δεν το πετυχαίνω πάντα,  καθώς ο ελεύθερος χρόνος μου είναι ελάχιστος.

Είστε φύσει αισιόδοξος άνθρωπος; Διακρίνεστε για τον ρεαλισμό σας; Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας; Είμαι από τη φύση μου εργασιομανής και τελειομανής. Μου αρέσει να βάζω στόχους και να τους πετυχαίνω. Παράλληλα, έχω μάθει να συνεργάζομαι και παλεύω για τη συλλογικότητα. Μου αρέσουν οι ειλικρινείς άνθρωποι, απεχθάνομαι τους διπρόσωπους, τους ψεύτες και τους αχάριστους.

dora_syrma_alimos Συνεργάζεσθε χρόνια με τον Δήμαρχο, τον κύριο Κονδύλη. Ποιες είναι οι αγωνίες του και ποιο το όραμά του για τον Δήμο; Ο Ανδρέας Κονδύλης είναι ένας ιδιαίτερα καλλιεργημένος άνθρωπος. Ηθικός, ειλικρινής. Ένας άνθρωπος που για μένα αποτελεί ηγετική φυσιογνωμία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν πιστεύω ότι έχει αγωνίες με την κυριολεκτική σημασία της λέξης. Διαθέτει όμως στρατηγική και στοχοθεσία. Αυτό τον κάνει δημιουργικό και αποτελεσματικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here