Pancakes λεμονιού με φράουλες και σοκολάτα

Ξυπνήσατε το πρωί και θέλετε να φτιάξετε ένα διαφορετικό πρωινό για να ξεκινήσει η μέρα η δική σας και του συντρόφου σας με ενέργεια και όρεξη; Σας έχουμε την ιδανική συνταγή για vegan pancakes που θα λατρέψετε!

Υλικά

Για περίπου 12 pancakes:

  • 270 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • 1/4 κ.γλυκού κάρδαμο κοπανισμένο
  • 375 ml φυτικό γάλα (αμυγδάλου, καρύδας)
  • 3 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 3 κ.σ. χυμός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεστάνετε λίγο λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι για κρέπες με μέτρια φωτιά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμίξτε το αλεύρι με το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το κάρδαμο και το αλάτι.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το γάλα με το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμόνι. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο πρώτο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Ρίξτε 1/4 του φλιτζανιού από το χυλό μέσα στο ζεστό τηγάνι και αφήστε το μέχρι να πάρει χρώμα από τη μία πλευρά και να κάνει φουσκάλες. Γυρίστε το pancake από την άλλη πλευρά ώστε να ψηθεί και από εκεί.. Κάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα προσθέτωντας για κάθε καινούρια κουταλιά μείγματος, μικρή ποσότητα ελαίου καρύδας στο τηγάνι.
  5. Σερβίρετε τα pancakes ζεστά σε πιάτο και πασπαλίστε τα με γιαούρτι, φράουλες και λιωμένη σοκολάτα.

Συμβουλή

Βεβαιωθείτε ότι το τηγάνι είναι ζεστό πριν από το ψήσιμο της πρώτης τηγανίτας για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Συνήθως το γεγονός ότι οι πρώτες τηγανίτες πάντοτε αποτυγχάνουν είναι επειδή το τηγάνι δεν είναι αρκετά ζεστό.

Διαβάστε επίσης:

Η πιο γρήγορη συνταγή για κρέας με πατάτες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here