Μπορεί να μην υπάρχει κάποια μαγική φόρμουλα που να κάνει τους άλλους να σε συμπαθήσουν, ωστόσο υπάρχουν μερικά cool tips που μπορούν να σε βοηθήσουν να γίνεις πιο αγαπητός!

Ένα τέτοιο δημοφιλές τρικ είναι το Benjamin Franklin Effect!

Τι είναι το “Benjamin Franklin Effect”;

Στην διάσημη αυτοβιογραφία του, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος εξιστορεί το περιστατικό όταν ζήτησε από έναν πολιτικό του αντίπαλο να δανειστεί κάποιο σπάνιο βιβλίο που ο τελευταίος είχε στην κατοχή του. Αν και ανταγωνιστής, δέχτηκε το αίτημά του κι ο Φραγκλίνος έγραψε ένα ευχαριστήριο σημείωμα και του το έστειλε. Με αυτό τον τρόπο κατέληξαν να γίνουν φίλοι για το υπόλοιπο της ζωής τους!

lifemagazine

Το φαινόμενο αυτό μάλιστα το έχει εξηγήσει και η επιστήμη. Μια έρευνα που έγινε το 2014 πάνω στο εν λόγω ζήτημα, έδειξε πως οι συμμετέχοντες είχαν περισσότερες πιθανότητες να συμπαθήσουν κάποιον που θα ζητούσε τη βοήθειά τους, παρά κάποιον που δεν θα το έκανε. Τα ίδια αποτελέσματα είχε δείξει και μια αντίστοιχη έρευνα από το 1969.  Έτσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως: «κάποιος που σου έχει κάνει μια χάρη, πιθανώς να σε συμπαθήσει πιο πολύ»!

Πώς λοιπόν μπορείς να εφαρμόσεις την τεχνική αυτή στη δική σου ζωή;

Είναι άπειροι οι τρόποι που μπορείς να το κάνεις…απλά ζήτα ευγενικά από κάποιον να κάνει κάτι για λογαριασμό σου! Μπορείς να ζητήσεις να δανειστείς ένα στυλό από το συνάδελφό σου ή μια συνταγή για ένα φαγητό που δοκίμασες και σου άρεσε! Εύκολο έτσι;lifemagazine.gr (3)

Διαβάστε ακόμη:

4 συμπεριφορές που αποκαλύπτουν πως απορρίπτετε την αγάπη – και δεν το συνειδητοποιείτε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here