Τα 6 tips λαμπερό μακιγιάζ το καλοκαίρι!

Όταν έρχεται το καλοκαίρι και πιάνουν οι ζέστες οι κανόνες του µακιγιάζ είναι πολύ διαφορετικοί και υπάρχει τρόπος να δείχνετε περιποιηµένες χωρίς να κάνετε υπερβολές.

1. ∆ώστε βάση στον καθαρισµό 

Τους καλοκαιρινούς µήνες είναι πολύ συχνό φαινόµενο το να «λιώνει» το µακιγιάζ µας λόγω της ζέστης και της αυξηµένης λιπαρότητας της επιδερµίδας. Γι’ αυτό για να προφυλάξετε το µακιγιάζ σας, πρέπει να καθαρίζετε πριν το πρόσωπό σας µε ένα σαπούνι προσώπου που όµως, είναι ειδικό για τη λιπαρότητα της επιδερµίδας και θα τη µειώσει.

2. Αποφύγετε το foundation

Γενικά, καλό είναι τους καλοκαιρινούς µήνες να µην χρησιµοποιείτε foundation. Αν όµως, θέλετε οπωσδήποτε να βάλετε, µειώστε την ποσότητα που χρησιµοποιείτε και απλώστε το σε πολύ συγκεκριµένα σηµεία που θεωρείτε ότι χρειάζεται.

3. Λαµπερό βλέµµα

Για να κάνετε το µακιγιάζ σας πιο φωτεινό, µπορείτε να επιλέξετε να χρησιµοποιήσετε µια ενυδατική κρέµα µε χρώµα και να βάλετε concealer µόνο στις περιοχές που εµφανίζεται το πρόβληµα. Επίσης, καλό είναι να χρησιµοποιήσετε primer πριν βάλετε σκιά, καθώς έτσι θα διατηρήσετε έντονο το χρώµα της σκιάς στα µάτια σας και θ’ αποφύγετε να τρέξει η σκιά και να δηµιουργηθούν γραµµές.

4. Προστατέψτε τα προϊόντα 

Οι υψηλές θερµοκρασίες µπορεί ν’ αλλοιώσουν τη σύσταση των καλλυντικών σας το καλοκαίρι, µε αποτέλεσµα να αλλοιώνεται και η υφή τους, να µειώνεται η κάλυψη που προσφέρουν, ενώ µπορεί να γίνουν επικίνδυνα για την υγεία της επιδερµίδας. Γι’ αυτό δεν πρέπει να τα αφήνετε σε µέρη που έχει πολύ ζέστη και ήλιο, όπως για παράδειγµα στο αυτοκίνητο που είναι στον ήλιο ή στην τσάντα της παραλίας. Καλό είναι να τα βάζετε στο ψυγείο, για όποια φυσικά µπορούν να µπουν, ενώ τα υπόλοιπα να τα φυλάσσετε σε µέρη µε δροσιά και σκιά. 

5. Αναδείξτε το µαύρισµά σας

Όσον αφορά στο make up στο πρόσωπο, καλό είναι να χρησιµοποιείτε µικρή ποσότητα και να την απλώνετε καλά µε τα δάχτυλα και να προσέχετε ιδιαίτερα τις άκρες (να σβήνετε καλά το χρώµα, ώστε να µην ξεχωρίζει). Επιλέξτε κάποιο make up (ή κρέµα µε χρώµα) σε µπρονζέ απόχρωση, µόλις έναν τόνο πιο σκούρο από το χρώµα που έχει τώρα η επιδερµίδα σας, για να πετύχετε ένα ζεστό «ηλιοκαµένο» αποτέλεσµα, χωρίς να φαίνεται υπερβολικό.

6. Τάσεις της σεζόν

Με ένα κραγιόν µόνο µπορείτε να αναδείξετε την ηλιοκαµένη σας επιδερµίδα και να κερδίσετε τις εντυπώσεις χωρίς υπερβολές. Προτιµήστε ένα διάφανο lipgloss ή ένα κραγιόν σε Nude απόχρωση, ενώ για τις βραδινές εµφανίσεις στη µόδα είναι το έντονο κόκκινο κραγιόν και το µωβ.

Διαβάστε επίσης:

Bikini body; Ιδού τι πρέπει να κάνετε για να το αποκτήσετε!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here