Επειδή μια είναι η βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής (ποια άλλη από τη σοκολάτα;) σας παρουσιάζουμε μια συνταγή βασιλόπιτας με σοκολάτα που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι! Μόνο μην ξεχάσετε το φλουρί…!

cake1

ΥΛΙΚΑ 

  • 400 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. φουντούκια τριμμένα σε σκόνη
  • 8 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και λίγο για πασπάλισμα
  • 200 γρ.σταφίδες μαύρες
  • 320 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, και λίγο για το άλειμμα του ταψιού
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 πρέζα κάρδαμο φρεσκοτριμμένο
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 ο C στον αέρα. Με τη μέθοδο μπεν μαρί λιώστε σε μέτρια φωτιά ή σε φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα με το βούτυρο.
  2. Αποσύρετε από τη φωτιά/τον φούρνο, ανακατέψτε με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. Σε ένα μπολ ρίξτε τα αυγά, χτυπήστε τα ελαφρώς με τον αυγοδάρτη και προσθέστε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Χτυπήστε απαλά το μείγμα προσθέτοντας σιγά σιγά την πούδρα φουντουκιού, το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και τις σταφίδες.
  3. Βουτυρώστε και αλευρώστε τη βάση και τα τοιχώματα ενός ταψιού διαμέτρου 30 εκ. Αδειάστε το μείγμα της βασιλόπιτας στο ταψί και βυθίστε (κατά προτίμηση οριζόντια το φλουρί αφού πρώτα το έχετε τυλίξει σε αλουμινόχαρτο.
  4.  Ψήστε τη βασιλόπιτα για 30′. Και στη συνέχεια κατεβάστε τη θερμοκρασία στους 160 ο C και αφήστε να ψηθεί για 30′ επιπλέον.
  5.  Αποσύρετε τη βασιλόπιτα από τον φούρνο, αφήστε να κρυώσει και αναποδογυρίστε την προσεκτικά να μην σπάσει. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και στολίστε με αληθινά φύλλα γκι. Καλή Χρονιά!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here