Το μοντέλο και food blogger που έχει κατακτήσει την Αμερική αποκαλύπτει την αγαπημένη της συνταγή!
Ο Chrissy Teigen έχει εκπληκτικές συνταγές και μην αφήνετε κανέναν να σας πει το αντίθετο! Ο τίτλος και μόνο του βιβλίου μαγειρικής της, «Cravings» λέει όλα κι εμείς μοιραζόμαστε μαζί σας μια από τις πιο συναρπαστικές συνταγές της: τηγανιτές φτερούγες κοτόπουλου παναρισμένες με σως από πικάντικο βούτυρο μελιού!
Συστατικά
Για το κοτόπουλο και την άλμη:
6 κ.σ. αλάτι
2 ½ κ.σ. σκόνη σκόρδου
2 κ.σ. πιπέρι καγιέν
2,5 κιλά φτερούγες κοτόπουλου
Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα:
Ηλιέλαιο για το τηγάνι
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
Για το πικάντικο βούτυρο μελιού:
4 κομμάτια ανάλατο, λιωμένο βούτυρο
4 κ.σ. πικάντικη σως πιπεριάς
2 κ.σ. μέλι
¾ κ.σ. αλάτι
Εκτέλεση
#1 Μαρινάρισμα: Σε ένα μεγάλο δοχείο τοποθετήστε 10 φλιτζάνια κρύο νερό, το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι καγιέν. Προσθέστε το κοτόπουλο, καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
#2 Προετοιμασία λαδιού: Γεμίστε μια κατσαρόλα με λάδι σε μέτρια ή προετοιμάστε μια φριτέζα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή
#3 Πανάρισμα: Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, το αλάτι και το καγιέν. Αφαιρέστε τις φτερούγες από την άλμη και στο μείγμα αλεύρων μέχρι να επικαλυφθούν πολύ καλά, στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα ταψί
#4 Τηγάνισμα: Τοποθετήστε τις φτερούγες στο τηγάνι και αφήστε όση ώρα χρειαστεί μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια τοποθετήστε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από τα λάδια.
#5 Φτιάξτε τη σως: Καθώς τηγανίζετε το κοτόπουλο ανακατέψτε μαζί όλα τα υλικά για τη σως μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Προσθέστε περισσότερο αλάτι αν χρειάζεται