Η υγεία μας δεν είναι κάτι που πρέπει να το αφήνουμε στην τύχη! Γι’ αυτό αν έχετε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα καλό είναι να επισκεφθείτε άμεσα ένα γιατρό.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες είναι το γεγονός πως δυσκολεύονται να προβλέψουν την κατάσταση της υγείας τους καθώς περνούν τα χρόνια, τη στιγμή που ελλοχεύουν κίνδυνοι όπως η εμφάνιση εγκεφαλικών επεισοδίων που μπορεί να προκαλέσουν μακροχρόνιες δυσλειτουργίες ή ακόμη και θάνατο.

Πώς προκαλείται το εγκεφαλικό;

Τα εγκεφαλικά επεισόδια εμφανίζονται όταν αποκόπτεται η παροχή αίματος από τον εγκέφαλο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του ελέγχου των λειτουργιών του εγκεφάλου. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά αίτια που μπορεί να προκαλέσουν εγκεφαλικό τα οποία μπορεί να συνδέονται με το κάπνισμα, της υψηλή αρτηριακή πίεση και την κακή διατροφή. Η άμεση βοήθεια είναι απαραίτητη για τη μείωση των επιπτώσεων για το άτομο και την αποφυγή μακροπρόθεσμων επιπλοκών.

Ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια;           

Αν θέλετε να προστατεύσετε την υγεία σας, υπάρχουν μερικά σημάδια που μπορεί να υποδεικνύουν πως βρίσκεστε σε κίνδυνο:

Μούδιασμα ή αδυναμία

lifemagazine.gr (2)Πρόκειται για ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, το οποίο μπορεί να συνοδεύεται από μια αίσθηση των ακίδων και βελόνων σε ορισμένες περιοχές του σώματος. Σε πιο προχωρημένο στάδιο, ίσως να αρχίσετε να παρατηρείτε αδυναμία ή παράλυση του σώματος οποίο μπορεί να αναπτυχθεί σε μία πλευρά του σώματος, στο πρόσωπο, στο χέρι ή το πόδι. Αν κοιτάξετε στον καθρέφτη, ένα μέρος του προσώπου μπορεί να φαίνεται διαφορετικό ή παραμορφωμένο.

Έντονοι πονοκέφαλοι

lifemagazine.gr (3) Ένα από τα πιο κοινά σημεία ενός εγκεφαλικού επεισοδίου στις γυναίκες είναι η εμφάνιση ημικρανίας ή ισχυρού πονοκεφάλου, που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου ή θανάτου κατά 50 τοις εκατό. Εάν αρχίσετε να εμφανίζετε έναν εξασθενητικό πονοκέφαλο, είναι απαραίτητο να καλέσετε αμέσως ιατρό.

Ζαλάδα και Ναυτία

lifemagazine.gr (4)Πολλές γυναίκες που κινδυνεύουν από εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να αρχίσουν να αισθάνονται ζάλη και ναυτία, η οποία συχνά οφείλεται σε ίλιγγο. Αν και πιθανότατα να αγνοήσετε το σύμπτωμα, μπορεί να είναι ο τρόπος του σώματός σας να σας πω ότι η υγεία σας μειώνεται.  Σε πολλές περιπτώσεις επίσης, η ναυτία μπορεί να οδηγήσει σε εμετό που δεν υποχωρεί και αποτελεί ένδειξη ότι η κατάσταση είναι πιο σοβαρή απ΄ότι ίσως πιστεύετε.

Ψυχολογικές μεταπτώσεις

lifemagazine.grΟι συχνές αλλαγές στην ψυχολογία προκαλούν σύγχυση, αποπροσανατολισμό, σκαμπανεβάσματα στη συμπεριφορά,  ψευδαισθήσεις ή αναταραχή και χρήζουν άμεσης ιατρικής φροντίδας. Ίσως παρατηρήσετε αλλαγές στον τρόπο που ενεργείτε κι αυτό σίγουρα είναι μια κόκκινη σημαία που θα πρέπει να σας βάλει σε υποψίες.

Δυσκολία στο περπάτημα

lifemagazine.gr (6)Η δυσκολία στο περπάτημα ή η διατήρηση της ισορροπίας θεωρείται ένα από τα κύρια σημάδια ενός εγκεφαλικού επεισοδίου στις γυναίκες, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πτώσεις. Μπορεί να αντιμετωπίσετε δυσκολίες στο να στέκεστε όρθια ή να περπατάτε από τη μία πλευρά του δωματίου στην άλλη. Αυτό προκαλείται λόγω της έλλειψη αίματος στον εγκέφαλο και θα πρέπει να προσέξετε τυχόν τραυματισμούς κατά την πτώση.

Τι να κάνω για να αποφύγω το εγκεφαλικό;

Μερικοί από τους κορυφαίους τρόπους να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου είναι να αποφεύγετε το κάπνισμα, να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, να διατηρείτε ένα υγιές βάρος και να παραμένετε σωματικά δραστήριοι. Η διαχείριση του καθημερινού άγχους είναι επίσης απαραίτητη και μπορεί να συνδυαστεί με διαλογισμό ή με περισσότερο ύπνο.

Διαβάστε ακόμη:

Πολυκυστικές ωοθήκες: Οδηγός

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here