Η ιδιαίτερη περίπτωση ενός καταπληκτικού τεχνίτη!

Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να μιλήσει κανείς για τον Γιώργο Τζιρτζιλάκη, έναν τεχνίτη της αγιογραφίας, της ζωγραφικής και της κορνίζας. Είναι ίσως από τους τελευταίους και η συζήτηση μαζί του είναι… έργο τέχνης!

Από τη Μαρκέλλα Ρεπανέλη

Δεν έχει παρά ελάχιστες φωτογραφίες στη σελίδα του στο Facebook από τις αμέτρητες καλλιτεχνικές του δουλειές. Όταν του μιλάς για τις δημιουργίες του σχεδόν κοκκινίζει. Είναι ταπεινός και μετριόφρων διότι απλούστατα είναι τόσο καλός στη δουλειά του. Ο Γιώργος Τζιρτζιλάκης είναι μάστορας και τεχνίτης με την παλιά έννοια, δηλαδή ένας μερακλής που δεν εκθέτει τους πίνακες του σε μεγάλες γκαλερί αλλά σε μαγαζιά, σπίτια, σε εκκλησίες! Είναι ο άνθρωπός σας για ο,τιδήποτε απαιτεί ζωγραφική, από καμβά, μουσαμά, τοίχο, ξύλινο έπιπλο, ακόμα και σε… οικοδομές!

lifemagazinegr_giorgos_tzirtzilakis_agiografos_ilioupoli_1 Ναι, ρώτησα τον κύριο Τζιρτζιλάκη ποιο είναι το πιο παράξενο μέρος που του ζήτησαν να ζωγραφίσει και μου είπε ότι ένας φίλος του τον παρακάλεσε να του γράψει μια ταμπέλα σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή! Το χέρι που “πιάνει” δεν σταματάει πουθενά! Ο μοναδικός αυτός Χανιώτης μπήκε από νωρίς στα χωράφια της τέχνης. Ο πατέρας του ήταν από τους πιο γνωστούς μηχανικούς στα Πατήσια. Ένα ατύχημα όμως τον άφησε παράλυτο. Δεν απελπίστηκε. Άρχισε να ασχολείται με τέχνη ώστε για να ξεδίνει και να κάνει κάτι δημιουργικό με τα χέρια του και ουσιαστικά μεταλαμπάδευσε την αγάπη του αυτή στο γιο του. Έτσι ο Γιώργος βάδισε στα χνάρια του πατέρα του και με τις πολύτιμες συμβουλές του δασκάλου του Νεκτάριου Μουλατσιώτη (ναι, του γνωστού παπαροκά!) έκανε την αγιογραφία και τη ζωγραφική επάγγελμα και μάλιστα κάποτε εκπαίδευε δεκάδες μαθητές που διδάσκονταν δίπλα του την τέχνη της αγιογραφίας!

lifemagazinegr_giorgos_tzirtzilakis_agiografos_ilioupoli_erga_se_toixo
Δείγμα της δουλειάς του σε τζάκι, ταβάνι, ένα ξύλινο μπαούλο και τοίχο!

Ο Γιώργος Τζιρτζιλάκης είναι ο άνθρωπός σας για να σας ζωγραφίσει ό,τι μπορεί να φανταστεί η ψυχή σας. Από τον επαγγελματικό σας χώρο όπου θέλετε έναν ιδιαίτερο πίνακα ή μια τοιχογραφία μέχρι την αυλή του σπιτιού σας, τα ταβάνια, τα τζάκια και τα δωμάτια, ο κύριος Τζιρτζιλάκης φέρνει σε πέρας κάθε αποστολή. Μπορείτε επίσης να του δώσετε οποιαδήποτε φωτογραφία και να τη μετατρέψει σε πορτραίτο ή ζωγραφικό πίνακα! Η ζωγραφική είναι η ζωή του, το χόμπι του, το επάγγελμά του!

lifemagazinegr_giorgos_tzirtzilakis_agiografos_ilioupoli_3Ιδιαίτερης ομορφιάς είναι οι κορνίζες και οι καθρέφτες που φιλοτεχνεί. Διότι όλοι αναζητάμε έστω και μια φορά στη ζωή μας έναν άνθρωπο να κορνιζώσει το πτυχίο μας ή την αγαπημένη μας φωτογραφία ή έναν περίτεχνο καθρέφτη για το σαλόνι μας!

lifemagazinegr_giorgos_tzirtzilakis_agiografos_ilioupoli_2Aρκεί μόνο να σας πούμε ότι στο μαγαζί του έχει πάνω από 2.500 χιλιάδες κορνίζες δειγματολόγιο για να διαλέξετε αυτήν που σας ταιριάζει!

Ένας αγιογράφος που πάει… παντού!

lifemagazinegr_giorgos_tzirtzilakis_agiografos_ilioupoli_4

Ιδιαίτερης ομορφιάς είναι τα έργα αγιογραφίας του κυρίου Τζιρτζιλάκη. Και δεν φιλοτεχνεί μονάχα όποια εικόνα θέλετε κατά παραγγελία αλλά και εκκλησίες και μάλιστα σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Για εσάς που θέλετε να κάνετε κάποιο τάμα ή ένα πολύ ιδιαίτερο δώρο, το εργαστήρι του αναλαμβάνει κάθε είδους παραγγελία.

lifemagazinegr_giorgos_tzirtzilakis_agiografos_ilioupoli_erga_se_ekklisia

Έργα του μπορείτε να δείτε σε πολλούς ναούς της Αττικής αλλά στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως στην ορεινή Γρανίτσα των Αγράφων αλλά και ακόμα πιο μακριά, αφού η φήμη του έχει φτάσει μέχρι την Ισπανία ή τη Γαλλία όπου Έλληνες-κατά κύριο λόγο-τον καλούν για να φιλοτεχνήσει βυζαντινού τύπου ναούς με τις αγιογραφίες του.

Ο Γιώργος Τζιρτζιλάκης είναι μια σπάνια και ιδιαίτερη περίπτωση που σας υποδέχεται με χαμόγελο και πραότητα στο χώρο του στην Ηλιούπολη και είναι έτοιμος να κάνει τέχνη τις δικές σας επιθυμίες!

Infos: Ολύμπου 3, Ηλιούπολη, τηλ.: 210 9768504, Facebook: Γιώργος Τζιρτζιλάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here