Η φυσικοθεραπεία δεν ήταν ποτέ πιο active!

Ο Κωνσταντίνος Ασηµωτός, φυσικοθεραπευτής του κέντρου φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης Asimotos Physio Center, µας µιλάει για τους εναλλακτικούς και πολύ ενδιαφέροντες τρόπους αποθεραπείας!

Όταν ακούµε για φυσικοθεραπεία ο νους µας πάει σε αποστειρωµένο, µουντό χώρο µε άβολα κρεβάτια φυσικοθεραπείας. Ο δικός σας όµως, χώρος διαφέρει. Ποια είναι η φιλοσοφία σας;
Η φιλοσοφία του φυσικοθεραπευτηρίου µας είναι να νιώθει ο ασθενής ασφάλεια και άνεση και κατά την αναµονή του και κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, οι καµπίνες µας είναι ευρύχωρες και φωτεινές, µε εξοπλισµό τελευταίας τεχνολογίας. Αντίστοιχα διαµορφωµένοι είναι και οι χώροι άσκησης και λειτουργικής αποκατάστασης. Συν τοις άλλοις, το προσωπικό µας χαρακτηρίζεται από επαγγελµατισµό και εγγύτητα, ώστε να επιτυγχάνεται ο στόχος αυτός ακόµη πιο γρήγορα.

Στο κέντρο σας δίνετε έµφαση στην αποθεραπεία και αποκατάσταση µε τη βοήθεια της άσκησης. Με τι είδους προγράµµατα το πετυχαίνετε αυτό;
Ο σκοπός µας σε κάθε περιστατικό είναι να περάσει ο ασθενής από την παθητική στην ενεργητική φάση αποκατάστασης. Αυτό σηµαίνει το να µπορεί ο ίδιος να ενταχθεί στις καθηµερινές απαιτήσεις. Έτσι, επιτυγχάνεται και ταχύτερη αντιµετώπιση της αιτίας του προβλήµατος. ∆ιαθέτουµε προγράµµατα clinical pilates (µε κρεβάτια reformer και Cadillac), aerial pilates και TRX. Όλα στοχεύουν στη µυϊκή και σκελετική ενδυνάµωση και στην πλήρη αποθεραπεία του εκάστοτε προβλήµατος.

Τι πλεονεκτήµατα έχει για τον πάσχοντα η αποθεραπεία µε άσκηση;
Σε πρώτη φάση, επιτυγχάνεται πιο γρήγορη αποκατάσταση και επαναφορά στην προ τραυµατισµού καθηµερινότητα, συγκριτικά µε µια παθητική θεραπεία η οποία θα εστίαζε απλώς στην ξεκούραση ή και στην ακινησία. Επίσης, βοηθά στην ενδυνάµωση του σώµατος, πράγµα που σηµαίνει ότι θα είναι πιο δύσκολο µετά να επανεµφανιστεί η πάθηση και βοηθά στην πρόληψη τραυµατισµού στο ίδιο ή σε άλλο σηµείο. Τέλος, όπως έχουν αποδείξει και πάρα πολλές έρευνες, η άσκηση βοηθά στην τόνωση της ψυχολογίας και αποτρέπει αυτοκαταστροφικά και καταθλιπτικά συναισθήµατα.

Ένας τραυµατισµός αποκαθίσταται µε άσκηση σε κάθε ηλικία ή υπάρχουν περιορισµοί;
Οι τραυµατισµοί και οι παθήσεις µπορούν να αποκατασταθούν µέσω άσκησης σε κάθε ηλικία, δίχως περιορισµούς, αλλά µε προσαρµογή του ασκησιολογίου στην εκάστοτε περίπτωση. Και οι ηλικιωµένοι µπορούν και πρέπει να ασκούνται, προς αποφυγήν µυοσκελετικών προβληµάτων. Η καινοτοµία του φυσικοθεραπευτηρίου µας είναι ακριβώς η παροχή εξατοµικευµένων προγραµµάτων ασκήσεων, ώστε να µην υπάρχει ο οποιοσδήποτε περιορισµός.

Το κέντρο σας προσφέρει αποκατάσταση µυοσκελετικών προβληµάτων µε aerial pilates, πράγµα που το συναντάµε σπάνια. Μιλήστε µας λίγο γι’ αυτό.
Πρόκειται για ένα πρόγραµµα που µε τη χρήση ειδικού εξοπλισµού (aerial swings) επιτυγχάνει την ενδυνάµωση του κορµού, την ευλυγισία των αρθρώσεων και την ελαστικότητα των µυών. Σε συνδυασµό µε το ενάεριο στοιχείο, οι ασκήσεις γίνονται πιο ενδιαφέρουσες και ενέχουν περισσότερη πρόκληση. Αποφορτίζει και ξεκουράζει το σώµα, ενώ παράλληλα το τονώνει. Το aerial pilates είναι µια µέθοδος πρωτοποριακή, διασκεδαστική και πολύ αποτελεσµατική.

Άρεως 18 & Αµφιτρίτης, Π. Φάληρο, Τηλ.: 210 9845249, asimotosphysiocenter.gr, FB/Instagram: Asimotos Physio Center

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Fitness μυστικά για να είστε πάντα νέοι και υγιείς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here