“Με χαλαρώνει ο… ύπνος!”

Το “χρυσό” κορίτσι του επί κοντώ έχει άποψη, τολµά και τη λέει, και πάντα µας επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις που µας κάνουν περήφανους!

 Συνέντευξη στη Μαρκέλλα Ρεπανέλη

Λίγο πριν την καμαρώσουμε στην Diamond League του Βερολίνου, η Κατερίνα μας μίλησε για όλα και κυρίως για όσα της αρέσουν!

Σε τι αγωνιστική φάση σε πετυχαίνουµε τώρα;
Φεύγουµε για τον πρώτο αγώνα στη Ντόχα. Το πρώτο Diamond League της χρονιάς. Είναι σχετικά νωρίς καθώς-για να καταλάβει ο κόσµος- ο µεγάλος στόχος της χρονιάς είναι τον Αύγουστο αλλά θα είναι ένα καλό τεστ για να επιστρέψω στον αγωνιστικό χώρο. Για εµάς το πιο σηµαντικό αυτή την στιγµή είναι ότι έχω ξεπεράσει το πρόβληµα τραυµατισµού που είχα κατά τη διάρκεια του κλειστού και πιστεύω πως µε 1-2 αγώνες θα ξαναβρώ γρήγορα τον ρυθµό και την αυτοπεποίθησή µου σε µεγάλα άλµατα.

Μετά το χάλκινο µετάλλιο στο Παγκόσµιο ποιος είναι ο επόµενος στόχος σου για µετάλλιο;
Ο φετινός στόχος στον ανοιχτό στίβο είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθληµα στο Βερολίνο τον Αύγουστο. Αν καταφέρω να κρατήσω τον τίτλο µου θα είµαι η πρώτη γυναίκα επιακοντίστρια που καταφέρνει να κερδίσει δύο συνεχόµενα πανευρωπαϊκά πρωταθλήµατα. Τέλος Αυγούστου θα έχουµε και τον τελικό του Diamond League και ίσως να αγωνιστώ και στο Παγκόσµιο Κύπελλο τον Σεπτέµβριο, ανάλογα του πώς θα αισθάνεται το σώµα µου σε 5 µήνες! (γέλια).

Έχεις ένα σκληρό πρόγραµµα ως πρωταθλήτρια. Τι σε χαλαρώνει όταν δεν αγωνίζεσαι;
Ο ύπνος (γέλια)! Κοιµάµαι τις περισσότερες µέρες 12 ώρες την ηµέρα. Είναι η αποθεραπεία για το σώµα µου. Βέβαια από µικρή πάντα κοιµόµουν πολλές ώρες. Απλά ήλπιζα ότι µεγαλώνοντας αυτό θα άλλαζε λίγο. Τις ώρες που είµαι… ξύπνια (γέλια) διαβάζω πολλά βιβλία και τώρα τελευταία έχω βρει κάποια βιβλία µε κουίζ και brain games µε τα οποία περνάω πολλές ώρες. Νοµίζω είναι σηµαντικό για εµένα να συγκεντρώνοµαι σε κάτι έξω από τον αθλητισµό για κάποιες ώρες της ηµέρας.

lifemagazinegr_katerina_stefanidi-olympionikis (5) Ποιος είναι ο µεγαλύτερός σου αντίπαλος, ο εαυτός σου ή οι συναθλήτριές σου;
Ξέρεις, αυτή είναι µια ερώτηση που σκέφτοµαι πολύ συχνά. Πιστεύω πως εξαρτάται από τον αγώνα και την περίοδο. Θεωρώ ότι στα µεγάλα πρωταθλήµατα ο µεγαλύτερος αντίπαλός µου είναι οι συναθλήτριές µου. Εξάλλου αυτές προσπαθώ να «νικήσω». Παρόλα αυτά το επί κοντώ είναι περίεργο αγώνισµα, πολύ εγκεφαλικό και νοµίζω πολλές φορές εµείς σαν αθλήτριες κρατάµε τον εαυτό µας πίσω. Για εµένα αυτό φαίνεται κυρίως όταν έχω κερδίσει έναν αγώνα και συνήθως δεν πηδάω ψηλότερα. Ενώ αν δεν κέρδιζα µπορεί να περνούσα το ίδιο ύψος.

Τα λες έξω από τα δόντια, γι’ αυτό συχνά δέχεσαι «επίθεση» από µερίδα του Τύπου. Μετανιώνεις ποτέ;
Όχι, καθόλου. Θεωρώ ότι είµαι ένας άνθρωπος που λέει την άποψή του µόνο για πράγµατα που γνωρίζω πολύ καλά (σε αντίθεση µε πολλούς άλλους, συµπεριλαµβανοµένου και του Τύπου). ∆εν βγαίνω κάθε µέρα να λέω την άποψή µου για ό,τι συµβαίνει. Και γι’ αυτό µου φαίνεται αστείο όταν δέχοµαι «επίθεση» από ανθρώπους του Τύπου που δεν έχουν την παραµικρή ιδέα για το τι µιλάνε. Θεωρώ ότι ο κάθε δηµοσιογράφος πριν γράψει κάτι θα ήταν καλό να κάνει έστω 5 λεπτά έρευνα στο σχετικό θέµα. Και βλέπω συνέχεια πως ούτε αυτά τα 5 λεπτά δεν δίνουν κάποιοι δηµοσιογράφοι στην έρευνα.

Πώς ονειρεύεσαι το φετινό καλοκαίρι; Έχεις σχέδια; Θα έρθεις στην Ελλάδα;
Ναι, βέβαια, όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος η Ελλάδα είναι η βάση µας κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν. Σχέδια δεν έχουµε πολλά εκτός από τους αγώνες (γέλια)! Από Σεπτέµβριο όταν τελειώσουµε µε το καλό, ίσως πάµε κάπου. Αλλά φέτος το φθινόπωρο θα µετακοµίσει και η αδερφή µου στο Οχάιο για να κάνει προπόνηση µαζί µας οπότε θα είµαστε λίγο πιο busy από ό,τι συνήθως.

Είσαι παντρεµένη µε έναν υπέροχο άνθρωπο. Ο γάµος έχει αλλάξει τη σχέση σας;
Όχι, δε νοµίζω. Παραµένουµε πρώτα από όλα οι καλύτεροι φίλοι, µετά ζευγάρι και µετά προπονητής-αθλήτρια. Είµαι σίγουρα πολύ τυχερή µε τον άνθρωπο που βρήκα και νοµίζω όποιος τον γνωρίζει το καταλαβαίνει. Ο Mitchell εκπέµπει µια φοβερή ενέργεια.

lifemagazinegr_katerina_stefanidi-olympionikis (4)

Βουνό ή θάλασσα;
Αχ, αυτό δεν µπορώ να το απαντήσω! Θα έλεγα το ιδανικό για εµένα είναι βουνό µε λίµνη. Μου αρέσει πολύ το βουνό αλλά θέλω να έχω και νερό κοντά µου, χαχαχα! Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο!

Σουβλάκι ή burger;
Καλά, αυτό δεν είναι ερώτηση! Σουβλάκι! Το καλοκαίρι που είµαστε στην Ελλάδα συνήθως 4 µήνες και είναι η κυρίως αγωνιστική µας σεζόν τρώµε σουβλάκι 2 φορές την εβδοµάδα. Αν δε µε πιστεύετε ρωτήστε το σουβλατζίδικο της Παλλήνης!

 

Διαβάστε ακόμη:

Κατερίνα Στεφανίδη: Πρωταγωνίστρια στον παγκόσμιο αθλητισμό, “πρωταθλήτρια” στη ζωή της!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here