Μικροί πρωταθλητές έγιναν… τραγούδι!

Τι γίνεται όταν μια δεμένη και χαρισματική ομάδα παιδιών που παίζουν μπάσκετ σε εμπνέουν να γράψεις τραγούδι;

 

Γίνεται ένα υπέροχο videoclip και μια ακόμα πιο εμπνευστική προσπάθεια που αξίζει να επιβραβεύσουμε!

lifemagazinege-peristeri-bc-academy-2006-elite-youth-tournament-pao-katerina-deli (2)

Απολαύστε τους πρωταθλητές του Amita Youth Tournament μαζί με το πρόσωπο που κρύβεται πίσω απ όλα αυτά! Την μεγάλη Ελληνίδα μπασκετμπολίστρια και και coach Κατερίνα Δελή!

Από τη Μαρκέλλα Ρεπανέλη

lifemagazinegr_nikites_tragoudi_omadas_promini_peristeriou (1)Ο λόγος γίνεται για το τραγούδι “Νικητές” που τραγουδάει η ομάδα καλαθοσφαίρισης Προμίνι αγοριών 2006 του Γ.Σ. Περιστερίου όπου τα παιδιά ραπάρουν μιλώντας όχι μόνο για το αγαπημένο τους άθλημα και τα ιδανικά του αλλά μας θυμίζουν τον σεβασμό προς τον συμπαίκτη, την ευγενή άμιλλα και τα ιδανικά του υγιή αθλητισμού, υπογραμμίζοντας παράλληλα το ρόλο των γονέα και του προπονητή στη ενθάρρυνση και τη στήριξη των νέων στον αγώνα της ζωής.

Πώς ξεκίνησαν όλα;

Όλα ξεκινούν από το γεγονός ότι στο Γυμναστικό Σύλλογο Περιστερίου γίνεται μια πολύ άρτια δουλειά που προάγει το αθλητικό ιδεώδες στα παιδιά. Η φήμη της αθλητικής ακαδημίας μπάσκετ του Περιστερίου έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα στενά όρια του δήμου και να φτάνει αρκετά μακρύτερα. Γιατί; Διότι γίνεται συστηματική δουλειά και ομαδική προσπάθεια τα παιδιά που φοιτούν εκεί να κατανοήσουν το βαθύτερο νόημα του αθλητισμού, να αγαπήσουν τον εαυτό τους, την ομάδα και το άθλημα, να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, να μάθουν να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες και κυρίως να βρίσκουν υγιή διέξοδο.

lifemagazinegr_nikites_tragoudi_omadas_promini_peristeriou (3)
Η ομάδα Προμίνι με την προπονήτρια Κατερίνα Δελλή

Ειδικά η ομάδα Προμίνι με προπονήτρια την Κατερίνα Δελή είναι μια ομάδα πρότυπο, στην οποία τα παιδιά περνούν καλά και αυτό έγινε τραγούδι. Πώς; Μιλήσαμε την κυρία Δελή που μας εξήγησε ότι όλα ξεκίνησαν από τον γνωστό στιχουργό Θοδωρή Παπακαλοδούκα, του οποίου ο γιος είναι μέλος της ομάδας Προμίνι. Ο πατέρας βλέποντας πόσο πολύ το παιδί του αλλά και τα άλλα παιδιά “γουστάρουν” τη συμμετοχή τους στην ομάδα, πόσο καλά περνάει, πόσο δεμένα είναι τα μέλη της εμπνεύστηκε και έγραψε τους στίχους.

lifemagazinegr_nikites_tragoudi_omadas_promini_peristeriou (5)Η υλοποίηση ήταν εύκολη αφού ανέλαβε τη σκηνοθεσία ο γνωστός τηλεοπτικός σκηνοθέτης Άρης Λυχναράς, του οποίου ο γιος επίσης είναι παίκτης της ομάδας Προμίνι ενώ τη μουσική έγραψε ο Γιώργος Αβραμίδης. Η ηχογράφηση έγινε στα 101 Sound Studios και το αποτέλεσμα ήταν ένα ραπ κομμάτι που αξίζει να αφιερώσετε λίγα λεπτά και αξίζει να κάνετε πολλά share!

lifemagazinegr_nikites_tragoudi_omadas_promini_peristeriou (2)

“Θέλουμε να μεταδώσουμε το μήνυμα της ομαδικότητας”!

Ρωτήσαμε την κυρία Δελή, μια χαρισματική προπονήτρια, αθλήτρια με διακρίσεις και η ίδια ποιος είναι ο σκοπός αυτής της όμορφης προσπάθειας. “Θέλουμε να μεταδώσουμε το μήνυμα της ομαδικότητας. Η δική μας άποψη είναι ότι για να είσαι χρήσιμος σε μια ομάδα πρέπει να παίζεις ομαδικά. Όταν είσαι δυνατός και δίκαιος ό,τι και να κάνεις έχει αποτέλεσμα. Για να αναδειχτεί ο ένας πρέπει να αναδειχτεί η ομάδα. Η αντιμετώπισή μας απέναντι σε όλα τα παιδιά είναι η ίδια και δίνονται οι ίδιες ευκαιρίες. Μαθαίνουμε στα παιδιά ότι όταν σου δίνονται ευκαιρίες πρέπει να τις αρπάζεις και να κάνεις το καλύτερο μέσα σε ένα υγιές περιβάλλον όπως αυτό που καλλιεργούμε στην ομάδα μας”.

lifemagazinegr_nikites_tragoudi_omadas_promini_peristeriou (4)

Η κυρία Δελή μας τόνισε τις βασικές αρχές που διέπουν την ομάδα Προμίνι και διδάσκονται τα παιδιά: “Κάθε παιδί πρέπει να έχει ομαδικό πνεύμα και να είναι όλα ενωμένα σε μια γροθιά, να σέβονται τον αντίπαλο αλλά και τον προπονητή τους. Αυτά τα παιδιά μου δίνουν χαρά και έμπνευση να δουλεύω μαζί τους”.

lifemagazinege-peristeri-bc-academy-2006-elite-youth-tournament-pao-katerina-deli (4)

Τέλος, ρωτήσαμε την κυρία Δελή ποιοι είναι οι νικητές-όπως λέει και ο τίτλος του τραγουδιού- της ζωής σύμφωνα με αυτά που διδάσκει στην ομάδα της: “Νικητής είναι αυτός που δεν σταματάει ποτέ, που δεν εγκαταλείπει, αυτός που σέβεται την προσπάθεια και προσπαθεί συνέχεια, αυτός που μέρα με τη μέρα βελτιώνεται. Αυτό θέλουμε να περάσουμε και στα παιδιά”.

lifemagazinege-peristeri-bc-academy-2006-elite-youth-tournament-pao-katerina-deli (1)

Διαβάστε επίσης:

Michael Jordan: «Έχω αποτύχει ξανά και ξανά στη ζωή μου και αυτός είναι ο λόγος που πέτυχα»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here