Απίθανα και πρακτικά κόλπα για το σπίτι με διαφανή μεμβράνη!

Όλοι έχουμε-συνήθως-στο σπίτι μας διαφανή μεμβράνη. Σε τι όμως μπορεί να μας φανεί χρήσιμη πέρα από το να τυλίγουμε φαγητά; Δείτε αυτά τα απίθανα κόλπα και θα την αγαπήσετε!

Από τη Μαρκέλλα Ρεπανέλη

Διαφανής μεμβράνη: ένα υλικό της κουζίνας μας που συχνά αναρωτιόμαστε σε τι χρησιμεύει! Ε, λοιπόν, παρακάτω θα δείτε μερικές έξυπνες χρήσεις της για να την αγαπήσετε! Αλλά μην το παρακάνετε! Δεν παύει να είναι… πλαστικό!

Διατηρήστε υγρή τη μπογιά και τη βούρτσα

lifemagazinegr_praktika_kolpa_me_plastiki_memvrani (1)Αν βάφετε και θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα χωρίς να στεγνώσει η βούρτσα σας ή να ξεραθεί η μπογιά, τυλίξτε και τα δύο σφιχτά με διαφανή μεμβράνη!

Για να μην τα κάνετε χάλια στην κουζίνα…

lifemagazinegr_praktika_kolpa_me_plastiki_memvrani (2)Αν π.χ. χτυπάτε κρέμα γάλακτος που πιτσιλάει πολύ, τυλίξτε τον κάδο του μίξερ με διαφανή μεμβράνη, κάντε μια τρύπα ίσα να χωράει το εξάρτημα του μίξερ και η κουζίνα σας δεν θα δεινοπαθήσει.

Για τα δύσκολα βάζα!

lifemagazinegr_praktika_kolpa_me_plastiki_memvrani (3)Γλιστράει το καπάκι του βάζου και δεν ανοίγει με τίποτα; Τυλίξτε το με λίγη διαφανή μεμβράνη και θα ανοίξει!

Για τα τέλεια αυγά ποσέ

lifemagazinegr_praktika_kolpa_me_plastiki_memvrani (4)Αν δεν κατέχετε την τέχνη του αυγού ποσέ, υπάρχει τρόπος να τα πετύχετε! Σπάστε το αυγό σας μέσα σε πλαστική μεμβράνη, την οποία θα τυλίξετε σαν πουγκί και θα βάλετε μέσα σε βραστό νερό!

Για να μη χύνεται τίποτα!

lifemagazinegr_praktika_kolpa_me_plastiki_memvrani (5)Τέρμα στους λεκέδες από γάλα, χυμό ή αναψυκτικό! Τυλίγετε το ποτηράκι σας με διαφανή μεμβράνη σφιχτά-σφιχτά, κάνετε μια τρύπα για το καλαμάκι και ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Στεγνό κινητό!

lifemagazinegr_praktika_kolpa_me_plastiki_memvrani (6)Υπάρχει ανάγκη να κρατήσετε το κινητό σας στεγνό και δεν ξέρετε πώς; Τυλίξτε το καλά με διαφανή μεμβράνη και το νερό δεν θα το πειράξει!

Καλλυντικά που δεν χύνονται

lifemagazinegr_praktika_kolpa_me_plastiki_memvrani (7)Ένα χρήσιμο hack όταν ταξιδεύετε ειδικά με αεροπλάνο είναι και αυτό που προστατεύει τα υγρά καλλυντικά σας (κρέμες, οδοντόκρεμες, κονσίλερ κ.ο.κ.): ανοίξτε το καπάκι τους, βάλτε διαφανή μεμβράνη στο στόμιο και βιδώστε το καπάκι. Έτσι δεν θα χυθεί τίποτα!

Για να μείνουν όλα στη θέση τους!

lifemagazinegr_praktika_kolpa_me_plastiki_memvrani (8)Θέλετε π.χ. να μεταφέρετε την κουταλοθήκη σας σε άλλο σημείο ή μετακομίζετε και δεν θέλετε να πειράξετε τα αντικείμενα που έχουν μέσα τα κουτιά σας; Τυλίξτε τα σφιχτά με διαφανή μεμβράνη και τίποτα δεν θα κουνηθεί από τη θέση του!

Πηγή: Bright Side

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here