Δείτε τι κάνει στα 90 της χρόνια αυτή η γιαγιά στην Τσεχία!

Η ηλικία τελικά είναι απλώς ένα νούμερο και ισχύει πλήρως στην περίπτωση της 90χρονης Τσέχας Anežka Kašpárková που με μεράκι και υπομονή αλλάζει όψη στους τοίχους του χωριού της!

Από τη Μαρκέλλα Ρεπανέλη

Σε ένα χωριουδάκι της Μοραβίας στην Τσεχία, το Louka, μία γιαγιά αποφάσισε να αποδείξει σε όλους ότι η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο όταν ο άνθρωπος έχει πείσμα, μεράκι και όρεξη! Η 90χρονη Anežka Kašpárková έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο όταν οι φωτογραφίες της έγιναν viral. Σε αυτές φαίνεται η αξιαγάπητη γιαγιά να ζωγραφίζει με υπομονή τους τοίχους σπιτιών στο χωριό της προκειμένου να τους κάνει ακόμα πιο όμορφους! Μια street artist 90 ετών, λοιπόν!

lifemagazine_giagia_pou_zografizei_stin_tsexia (7)Σκαρφαλωμένη σε σκαλωσιές, καθιστή ή και όρθια, η Ανιέσκα ζωγραφίζει με τις ώρες το παρεκκλήσι του χωριού της!

lifemagazine_giagia_pou_zografizei_stin_tsexia (4)Δεν ήταν πάντα ζωγράφος. Ήταν αγρότισσα που όταν πήρε σύνταξη αποφάσισε να ασχοληθεί με μία τέχνη που δεν είναι άγνωστη στην περιοχή της. Πολλά χωριά στην Τσεχία έχουν σαν παράδοση να ζωγραφίζουν με ωραία μοτίβα τους εξωτερικούς τους τοίχους.

lifemagazinegr_agnes_kasparkovaΈτσι και η Ανιέσκα, έμαθε την τέχνη από τη γιαγιά της και αποφάσισε να την κάνει πράξη! Δεν ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο. Όμως οι λεπτομέρειες όπως φαίνονται στις φωτογραφίες είναι εκπληκτικές! Χρησιμοποιεί ένα λαμπερό μπλε πάνω σε λευκό τοίχο και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

lifemagazine_giagia_pou_zografizei_stin_tsexia (12)Η γιαγιά-καλλιτέχνης σταματά μόνο το χειμώνα όταν το κρύο είναι τσουχτερό και την άνοιξη ξαναπιάνει τα πινέλα της!

lifemagazine_giagia_pou_zografizei_stin_tsexia (3)

lifemagazine_giagia_pou_zografizei_stin_tsexia (9)

Και ιδού το τελικό αποτέλεσμα:

lifemagazine_giagia_pou_zografizei_stin_tsexia (6)

Διαβάστε ακόμη:

Αυτοί οι χάρτες… τρώγονται!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here