10 λάθη που κάνουμε στο μπάνιο και βλάπτουν την υγεία μας!

Το μπάνιο είναι μια χαλαρωτική διαδικασία, απαραίτητη για να είμαστε καθαροί και περιποιημένοι. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που κάνουμε συνήθως λάθος με αποτέλεσμα να κάνουμε τελικά κακό στην υγεία μας! Ποια είναι αυτά;

Από τη Μαρκέλλα Ρεπανέλη

#1
Λούζουμε τα μαλλιά μας κάθε μέρα

lifemagazinegr_lathi_sto_mpanio (8)Καλά κάνετε αν κάνετε κάθε μέρα ντους αλλά το να λούζεστε κάθε μέρα είναι καταστροφικό για το τριχωτό της κεφαλής αφού το ξηραίνει με αποτέλεσμα να παράγει περισσότερη λιπαρότητα! Το σωστό είναι μέρα παρά μέρα ή καλύτερα ακόμα κάθε δύο μέρες.

#2
Δεν καθαρίζουμε τα πόδια μας

lifemagazinegr_lathi_sto_mpanio (2)Στο ντους είστε, πέφτει το νερό προς τα κάτω και λέτε “δε βαριέσαι, πλένονται έτσι τα πόδια μου”! Και όμως! Όταν πλένεστε κάντε έναν κόπο για ένα σχολαστικό πλύσιμο των ποδιών που καθημερινά υποφέρουν από τη ζέστη, τα κλειστά παπούτσια, τα μικρόβια!

#3
Δεν αλλάζουμε τακτικά σφουγγάρι

lifemagazinegr_lathi_sto_mpanio (3)Οπουδήποτε υπάρχει υγρασία παραμονεύουν δυσάρεστοι μύκητες. Αυτό συμβαίνει σίγουρα στο σφουγγάρι του μπάνιου μας. Μετά το μπάνιο χρειάζεται καλό στέγνωμα στον αέρα και τακτική αντικατάστασή του τουλάχιστον ανά 2 με 3 μήνες ώστε να μην γεμίσει μύκητες!

#4
Αφήνουμε το σαπούνι στη σαπουνοθήκη

lifemagazinegr_lathi_sto_mpanio (4)Ωραία και πρακτική η σαπουνοθήκη μόνο που μαζεύει και αυτή μύκητες και μούχλα επειδή συσσωρεύεται νερό. Για να το αποφύγετε αλλά και για να μη λιώνει το σαπούνι σας επιλέξτε να το στραγγίζετε πάνω σε βάση όπως αυτή που βλέπετε δεξιά.

#5
Πλένουμε το πρόσωπό μας με υγρό σαπούνι

lifemagazinegr_lathi_sto_mpanio (5)Το υγρό σαπούνι δεν κάνει για το πρόσωπό μας, ειδικά εάν έχετε πρόβλημα ξηρότητας ή ερεθισμών καθώς περιέχει συστατικά (όπως π.χ. το άρωμα) που επιτείνει το πρόβλημα ξηρότητας στο δέρμα. Επιλέξτε ένα σαπούνι κατάλληλο για την επιδερμίδα του προσώπου σας.

#6
Δεν αντικαθιστούμε τακτικά το ξυραφάκι μας

lifemagazinegr_lathi_sto_mpanio (6)Μετά από 1-2 ξυρίσματα το ξυραφάκι πρέπει να πετιέται, είτε αφορά άνδρες είτε γυναίκες. Οι λεπίδες του σκουριάζουν πολύ εύκολα, στομώνει και γίνεται ακατάλληλο για το δέρμα μας καθώς μας τραυματίζει!

#7
Αφήνουμε το ξυραφάκι στο μπάνιο

lifemagazinegr_lathi_sto_mpanio (7)Το άλλο λάθος που κάνουμε με το ξυραφάκι είναι να το αφήνουμε στο μπάνιο και ακόμα χειρότερα κάπου στη μπανιέρα, όπου βρέχεται καθημερινά και έρχεται σε επαφή με υγρασία. Όπως και με το σφουγγάρι, πιάνει και αυτό μύκητες εάν δεν το στεγνώνουμε

#8
Πλένουμε το πρόσωπό μας με καυτό νερό

lifemagazinegr_lathi_sto_mpanio (1)Το να πλένουμε το πρόσωπό μας είναι απαραίτητο. Το να το πλένουμε όμως με το καυτό νερό που κάνουμε μπάνιο είναι λάθος διότι δεν το βοηθά καθόλου να παραμένει ενυδατωμένο και λαμπερό αλλά και ούτε βοηθάει τη μικροκυκλοφορία του αίματος. Εάν λοιπόν κάνετε μπάνιο με ζεστό νερό ή πλύντε το πρόσωπό σας με χλιαρό έως κρύο ή πλύντε το πρόσωπό σας αφού βγείτε από το μπάνιο.

#9
Δεν κάνουμε μπάνιο μετά από άσκηση

lifemagazinegr_lathi_sto_mpanio (9)Οι μύκητες και τα βακτήρια προτιμούν την υγρασία και ο ιδρώτας είναι το κατάλληλο περιβάλλον για να αναπτυχθούν. Μετά από κάθε είδους άσκηση ιδρώνουμε και ένα ντους είναι απαραίτητο για να καθαρίσουμε και να μη μυρίζουμε (που οφείλεται σε αυτά τα βακτήρια!).

#10
Δεν βάζουμε ενυδατική μετά το μπάνιο

lifemagazinegr_lathi_sto_mpanio (10)Άντρες και γυναίκες, εάν κάνετε μπάνιο με ζεστό νερό, το να βάζετε μια καλή ενυδατική μετά το μπάνιο είναι απαραίτητο για να αντικαταστήσετε την υγρασία που χάθηκε από τη θερμότητα του νερού. Αλλιώς το δέρμα σας θα δείχνει πάντα θαμπό.

Πηγή: Bright Side

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here