Έβρος: Πού να πάτε, τι να δείτε!

“Έχει έκτακτο κλίμα το Σουφλί” έλεγε η αείμνηστη Τζένη Καρέζη στην ταινία “Δεσποινίς Διευθυντής” και διαφήμιζε την όμορφη αυτή περιοχή του Έβρου! Με αφετηρία την Αλεξανδρούπολη υπάρχουν αμέτρητα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε! Ιδού οι προτάσεις μας!

Αλεξανδρούπολη: Η «Βασίλισσα» της Θράκης

Στη µεγαλύτερη πόλη της Θράκης και πρωτεύουσα του νοµού Έβρου, συναντώνται η Μεσόγειος, η Ασία και τα Βαλκάνια. Το κράµα αυτών των µοναδικών πολιτισµών φαίνεται σε κάθε σας βήµα στη γραφική πόλη… από τα επιβλητικά αξιοθέατα µέχρι τις επιλογές σε φαγητό και τις φυσιολατρικές δραστηριότητες. Αποτελεί µία από τις νεότερες ελληνικές πόλεις, καθώς ιδρύθηκε µόλις το 1875, ενώ µέχρι τότε ήταν απλά ένα ψαροχώρι. Με 27 µέτρα ύψος, 6 ορόφους µε πέτρινα σκαλοπάτια και φως ακτίνας 23 µιλίων, είναι δύσκολο να µην προσέξει κανείς τον επιβλητικό φάρο που στέκει στο λιµάνι από το 1880, ένα από τα πιο σηµαντικά αξιοθέατα της πόλης.

Η Αλεξανδρούπολη αποτελεί έναν πολύ καλό προορισµό και για το καλοκαίρι, αφού διαθέτει 25 χλµ. ακτογραµµής. Κατά τη διαµονή σας στην πόλη, θα πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε το ∆άσος της ∆αδιάς. Η ∆αδιά είναι ένα χωριό του νοµού Έβρου πολύ κοντά στα σύνορα µε την Τουρκία και λίγο πιο νότια από το Σουφλί. Στην περιοχή παρατηρούνται 36 από τα 38 είδη αρπακτικών πουλιών της Ευρώπης, πολλά από αυτά απειλούµενα, όπως ο βασιλαετός και ο κραυγαετός και µάλιστα είναι το µοναδικό σηµείο στο οποίο µπορείτε να δείτε να συνυπάρχουν τρία από τα τέσσερα είδη γυπών: ο µαυρόγυπας, το όρνιο και ο ασπροπάρης.

∆έλτα Έβρου

Είναι ένας από τους σηµαντικότερους υγροτόπους της Ελλάδας και της Ευρώπης. Από εδώ περνούν 300 από τα 400 είδη πουλιών της Ελλάδας, ενώ στον ποταµό Έβρο έχουν βρεθεί 46 είδη ψαριών, 7 είδη αµφίβιων, 21 είδη ερπετών και περισσότερα από 40 είδη θηλαστικών.

Σουφλί

Είναι κυρίως γνωστό για τη βιοµηχανία του µεταξιού που αναπτύχθηκε εκεί τον 19ο αιώνα και γι’ αυτό µη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το παλιό εργοστάσιο του µεταξιού.  

Καβάλα

Μία ώρα από τη Θεσσαλονίκη και δύο από την Αλεξανδρούπολη, είναι κτισµένη αµφιθεατρικά στις πλαγιές της οροσειράς «Σύµβολο» και αποτελεί µία από τις οµορφότερες και γραφικότερες πόλεις.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: H Νύµφη του Θερµαϊκού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here