Θεσσαλονίκη: H Νύµφη του Θερµαϊκού

Ετοιμάζετε ταξιδάκι στη Θεσσαλονίκη; Αυτά είναι τα σημεία-κλειδιά της πόλης που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε εάν επισκευτείτε τη συμπρωτεύουσα!

Θεσσαλονίκη: Η γοητευτική συμπρωτεύουσα

Έχει αποτελέσει έµπνευση για πολλούς καλλιτέχνες, ενώ µερικοί από τους µεγαλύτερους Έλληνες τραγουδιστές έχουν τραγουδήσει για εκείνη. Όποιος την έχει επισκεφτεί έστω και µία φορά έχει να πει για τη ζωντάνια της, το κέφι της και τους χαλαρούς ρυθµούς της καθηµερινότητας. Εκτός από µία πόλη που διαθέτει πολλές επιλογές σε διασκέδαση, έχει και πολλά αξιοθέατα τα οποία έχουν γίνει διάσηµα και πρέπει οπωσδήποτε να τα δείτε από κοντά.

Η «Νύµφη του Θερµαϊκού» µπορεί να έχει αποκτήσει φήµη για το Λευκό της Πύργο, αλλά έχει πολλά περισσότερα για να σας κάνει να την αγαπήσετε. Μην παραλείψετε να κάνετε µία βόλτα στην παραλία, να πιείτε τον καφέ σας στην πλατεία Ναυαρίνου, να περιπλανηθείτε στη γραφική Άνω Πόλη, να θαυµάσετε τη Μονή Βλαντάδων και την εκκλησία του Αγίου ∆ηµητρίου, να κάνετε τα ψώνια σας στην Τσιµισκή και τους καλοκαιρινούς µήνες να χαρείτε τα µπάνια σας στην Επανοµή, µόλις 20 χλµ από το κέντρο της πόλης.

Βεργίνα

Το σπουδαιότερο αξιοθέατο είναι οι Βασιλικοί Τάφοι στην αρχαία νεκρόπολη των Αιγών. Το πιο γνωστό έκθεµα είναι η χρυσή λάρνακα µε το µακεδονικό αστέρι, µε τα οστά του βασιλιά Φιλίππου Β´ και το χρυσό στεφάνι.

Πύργος ΟΤΕ

Είναι ένα από τα σύγχρονα µνηµεία της συµπρωτεύουσας, έργο του αρχιτέκτονα Αθανασιάδη και βρίσκεται στην είσοδο της ∆ΕΘ. 

Ναός του Αγίου ∆ηµητρίου

Χτίστηκε τον 7ο αιώνα στα ερείπια παλαιότερου ναού, προς τιµήν του πολιούχου και προστάτη της πόλης, του Αγίου ∆ηµητρίου. 

Διαβάστε επίσης:

Οι ομορφιές της Έδεσσας! Καταρράκτες και λουτρά!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here