Θέμης Δρακωνάκης & Σωτήρης Κανηράς: Δύο νέοι δημιουργοί apps!

Ο Θέμης Δρακωνάκης & ο Σωτήρης Κανηράς, δύο νέοι δημιουργοί apps μίλησαν στο Life Magazine για το νέο τους app!

Τι είναι το Self’it και πώς ακριβώς λειτουργεί; Ποια είναι η φιλοσοφία του;
To Self’it αποτελεί ένα social mobile application που εδώ και δύο και κάτι µήνες είναι διαθέσιµο δωρεάν για συσκευές iPhone. Η βασική λειτουργία του είναι η κατάταξη των φωτογραφιών στις 10 που “αρέσουν” περισσότερο σε κάθε περιοχή. Aυτό σηµαίνει ότι ο χρήστης, µπαίνοντας στο Self’it βλέπει ποιοι είναι στην ίδια περιοχή µε εκείνον κάθε στιγµή, καθώς και ποιοί από αυτούς είναι οι πιο δηµοφιλείς. Ανεβάζοντας και εκείνος µία φωτογραφία µπορεί να γνωστοποιήσει την παρουσία του στη συγκεκριµένη τοποθεσία, καθώς και να δεχτεί το feedback των υπόλοιπων χρηστών.

Η πρόκληση είναι η εξής: “Mπορείς µε µία φωτογραφία να στρέψεις τα βλέµµατα όσων είναι γύρω σου επάνω σε εσένα; Μπορούν οι φωτογραφίες σου να γίνονται viral όπου και αν πας”; Η συνολική δραστηριότητα του χρήστη καθορίζει το πόσο δηµοφιλής είναι µέσα απο µία παράµετρο που ονοµάζεται Popularity. Η βασική φιλοσοφία του Self’it είναι να προβάλλει την ψηφιακή κοινότητα µέσα απο τα µάτια του χρήστη και να την προσαρµόσει στις ανάγκες και στα θέλω του. Οι αποστάσεις µηδενίζονται, ό,τι βλέπεις ξέρεις ότι είναι δίπλα σου και επιλέγεις να γίνεις δηµοφιλής µε όποιον τρόπο εσύ επιθυµείς.

Ποιοι είναι ο Σωτήρης και ο Θέµης και πώς προέκυψε η ιδέα της δηµιουργία του Self’it;
Θέµης: Γεννήθηκα και µεγάλωσα στην Αθήνα. Είµαι 23 ετών. Στα 18 µου πέρασα µε Πανελλήνιες στο τµήµα Πληροφορικής του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών. Εµπνεύστηκα το Self’it περίπου ενάµιση χρόνο πριν, αρχικά σαν µια πολύ γενική ιδέα που όσο τη δούλευα στο µυαλό µου τόσο περισσότερο µου άρεσε. Κάπως έτσι πήρα την απόφαση να ξεκινήσω να την κάνω πράξη αποφασισµένος να µην σταµατήσω αν δεν τα καταφέρω. Όταν τα πράγµατα άρχισαν να γίνονται πολύ απαιτητικά, αναζήτησα βοήθεια και ήµουν τυχερός που γνώρισα το Σωτήρη. Από εκεί και πέρα όλα έδεσαν κάπως µαγικά και το Self’it από απλή ιδέα και όραµα έγινε πραγµατικότητα.
Σωτήρης: Γεννήθηκα και µεγάλωσα στην Αθήνα. Είµαι 22 ετών. Στα 18 µου, πέρασα και εγώ στο τµήµα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ. Μερικά χρόνια µετά από την εισαγωγή µου στο πανεπιστήµιο, αποφάσισα ν’ ασχοληθώ µε το iOS Development, καθώς πάντα µε ενθουσίαζαν οι τεχνολογίες της Apple! Τότε περίπου γνώρισα και το Θέµη. Αφού µου εξήγησε το όλο concept της εφαρµογής, το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και αποφάσισα να µπω στην “οµάδα”!

Πλέον υπάρχουν τόσα πολλά social media και applications που «συνδέουν» τους ανθρώπους. Τι το διαφορετικό έχει να προσφέρει το Self’it;
Η φιλοσοφία των social media είναι να συνδέουν τους χρήστες µεταξύ τους. Το Self’it έχει λίγο πιο προσωπικό χαρακτήρα. Ο σκοπός του είναι να προβάλλει κάθε χρήστη ξεχωριστά και να του δώσει τη δυνατότητα να γίνει “γωστός” µε τον τρόπο που εκείνος θέλει ή έχει ανάγκη. Μπαίνοντας στο Sefl’it, αµέσως ο κόσµος που σου ανοίγεται “σπάει” σε µικρότερα τοπικά κοµµάτια που αποτελούνται από ανθρώπους που είναι γύρω σου.

Εκεί λοιπόν, εσύ έχεις τη δυνατότητα είτε απλά να είσαι παρατηρητής “βλέποντας” τί συµβαίνει ή µπορείς να γίνεις µέρος  δηµοσιεύοντας τις αγαπηµένες σου φωτογραφίες, να πάρεις άµεσο feedback βλέποντας τον εαυτό σου στις top φωτογραφίες όπου και αν πηγαίνεις. Το Self’it φέρνει στο προσκήνιο συνεχώς διαφορετικά άτοµα και διευκολύνει τις διαπροσωπικές σχέσεις. Πηγαίνοντας οπουδήποτε µοιράζεσαι ό,τι επιθυµείς µε αυτούς που είναι στο ίδιο µέρος την ίδια στιγµή µε εσένα, έρχεσαι σε άµεση επαφή και δηµιουργείς το προσωπικό σου “κοινό” που σε αναδεικνύει για ό,τι ξεχωριστό έχεις να του προσφέρεις.

Ποια είναι η δική σας σχέση µε τα social media;
Σίγουρα η σχέση µας µε τα social media είναι αρκετά στενή και λόγω της φύσης της δουλειάς µας έχουµε αναζητήσει τις ιδιαιτερότητες της κάθε διαφορετικής εφαρµογής µε κάθε λεπτοµέρεια. Όλο αυτό είναι πλέον τρόπος ζωής, οπότε ναι, τσεκάρουµε τα κινητά µας αρκετές φορές τη µέρα και εµείς, αλλά πάντα µε µέτρο. ∆ε θ’ αλλάζαµε πότε το να δούµε ένα φίλο από κοντά µε το να µιλήσουµε σε ένα chat. 

Πόσο εύκολο είναι να δηµιουργήσει κάποιος το δικό του application;
∆εν είναι εύκολο. Και δεν εννοούµε ότι δεν είναι εύκολο από θέµα ικανοτήτων. Το πρώτο πρόβληµα που παρουσιάζεται είναι στην ουσία ο ίδιος µας ο εαυτός, καθώς και τα εµπόδια που βάζουµε εµείς οι ίδιοι στο να µην µπούµε καν στη διαδικασία να προσπαθήσουµε. Στη συνέχεια, είναι ο κόσµος που πολλές φορές µπορεί να µην είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικός και να προσπαθεί να “κόψει” τα φτερά του άλλου µε κάθε τρόπο. Αν ξεπεραστούν αυτά, σηµαίνει ότι πιστεύεις πραγµατικά σε αυτό που κάνεις, ότι το θέλεις και ότι είσαι διατεθειµένος να κάνεις ό,τι χρειαστεί.

Ποτέ κάτι δεν µπορεί να αρέσει σε όλους και ποτέ δε θ’ ακούς µόνο καλά λόγια. Πρέπει να πιστεύεις πολύ ότι όλη αυτή η διαδικασία αξίζει τον κόπο. Αν όµως, προσπαθήσεις είναι σίγουρο ότι ακόµα και αν αποτύχεις, το “ταξίδι” που θα έχεις κάνει ως εκεί, µόνο θετικά θα σου έχει φέρει. Οπότε αν θέλετε τη γνώµη µας, προσπαθήστε να πετύχετε αυτό που θέλετε ό,τι και αν λένε ή πιστεύουν γύρω.

Διαβάστε επίσης:

Το ελληνικό μαθηματικό μυαλό που απέσπασε χρυσό μετάλλιο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here