Τόνια Σωτηροπούλου: Φοβάμαι ότι θα εκλείψει το συναίσθημα!

H σαγηνευτική και ταλαντούχα ηθοποιός που κατάφερε να κερδίσει το Hollywood μας μιλάει για την επιτυχία, τα επόμενα επαγγελματικά της σχέδια αλλά και για τους φόβους της. 

Ποιος ήταν ο ρόλος-σταθμός στην καριέρα σας; Ρόλος που θεωρείτε ότι σας καθιέρωσε περισσότερο επαγγελματικά;
Κάθε ρόλος που έχω υποδυθεί είναι μοναδικός για μένα. Αυτός που θεωρώ ότι άλλαξε πολλά πράγματα στη ζωή μου ήταν ο ρόλος της Francesca στο Berberian sound studio. Είναι πολύ αγαπημένος σκηνοθέτης ο Peter Strickland.

Ποιο ρόλο θα θέλατε πολύ να παίξετε και γιατί;
Θα ήθελα πολύ να παίξω τη Σαλώμη του Oscar Wilde και την Κυρία με τις καμέλιες. Ο Dumas και ο Wilde είναι αγαπημένοι μου συγγραφείς και πάντα με συγκινούσε η αγάπη τους προς το γυναικείο φύλο, καθώς και τα διαφορετικά επίπεδα που έχουν οι δύο συγκεκριμένοι ρόλοι.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ταινία;
Το Dogville του Λαρς φον Τρίερ, η Μπλε ταινία του Κισκλόφσκι και το Ηeartbeats του Ξαβιέ Ντόλαν.

Είστε από τους ηθοποιούς που γοητεύονται περισσότερο από τη μαγεία του κινηματογράφου ή του θεάτρου;
Έχω μεγάλη αγάπη στον κινηματογράφο, σε όλες τις εκφάνσεις του. Υπάρχουν ταινίες που μου έχουν αλλάξει τη ζωή, τον τρόπο που βλέπω έμενα, που με έχουν συγκινήσει βαθιά. Είναι ένα συνονθύλευμα χρωμάτων, μουσικής και εικόνων που χαράζεται στη μνήμη.
Οι περισσότεροι σχεδόν ηθοποιοί ονειρεύονται να παίξουν αρχαία τραγωδία στην Επίδαυρο.

Είναι και ένα δικό σας όνειρο;
Προς το παρόν, επειδή επικεντρώνομαι πάρα πολύ στον κινηματογράφο, δεν θεωρώ πως έχω τη θεατρική παιδεία που χρειάζεται για να ανέβω σε μια τόσο ιερή σκηνή. Έχω διαφορετική εκπαίδευση. Αν αργότερα το θέσω ως στόχο, θα δουλέψω σκληρά και ίσως έχω τη δύναμη να το καταφέρω.

Με ποιο σκηνοθέτη είναι όνειρο ζωής να συνεργαστείτε;
Αγαπώ το Woody Allen και είναι όνειρο ζωής να δουλέψω μαζί του. Ο κυνισμός και το χιούμορ του θεωρώ ότι, κατά μία έννοια, κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

Τι φοβάται περισσότερο η Τόνια;
Φοβάμαι το θάνατο των αγαπημένων μου ανθρώπων, ότι στην κοινωνία που ζούμε θα εκλείψει το συναίσθημα και φοβάμαι έναν κόσμο με πληγωμένα και κακοποιημένα ζώα.

Ποια στιγμή της ζωής σας θα θυμάστε και θα χαμογελάτε πάντα;
Πολλές στιγμές, προσωπικές επιτυχίες και κυρίως τα χαμόγελα των ανθρώπων που αγαπώ. Στιγμές που είναι ευτυχισμένοι.

Υπάρχει ταξίδι ή προορισμός που να αποτελεί όνειρο ζωής για εσάς; Και αν ναι ποιο;
Θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να επισκεφτώ την Αυστραλία. Είναι απείραχτη σε μεγάλο βαθμό από το ανθρώπινο χέρι. Είναι ένα μέρος το οποίο θα ήθελα να γνωρίσω.

Ποια είναι η μεγαλύτερη τρέλα που έχετε κάνει;
Ίσως το ότι έφυγα μόνη μου στα 20 και μετακόμισα στο Λονδίνο χωρίς να ξέρω κανένα. Αν και για μένα δεν ήταν τρέλα αλλά ένα βασικό βήμα εξέλιξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here