Vegan λαζάνια λαχανικών

Πρόκειται για μια vegan συνταγή γεμάτη θρεπτικά συστατικά αφού αποτελείται από λαζάνια ολικής αλέσεως και λαχανικά πλούσια σε πρωτεΐνες, που σκοπό έχει να ξεφύγεται από τις καθημερινές σας συνταγές και να δημιουργήσετε κάτι μοναδικό.

Υλικά

Για τα λαζάνια (12 μερίδες)

  • 1 κουνουπίδι κομμένο κάθετα σε φέτες
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 12 ζυμαρικά λαζάνια 100% ολικής αλέσεως
  • 1 ½ φλιτζάνι κόκκινα φασόλια, ξεπλυμένα, στραγγισμένα και πολτοποιημένα
  • ¼ φλιτζάνι μαγιά
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό
  • ½ φλιτζάνι μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. αναμειγμένο αποφλοιωμένο λεμόνι
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη, σκόρδο ψιλοκομμένο, βασιλικό ψιλοκομμένο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ¼ κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού σπιτική μαρινάρα

Για τη παρμεζάνα από κάσιους

  • ¼ φλιτζάνι διατροφική μαγιά
  • ¼ φλιτζάνι ακατέγαστα κάσιους
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ºC. Απλώστε σε ένα τηγάνι δύο στρώσεις χαρτί ψησίματος. Τοποθετήστε το κομμένο κουνουπίδι, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες, το ένα πάνω στο άλλο. Πασπαλίστε τα με πιπέρι και τοποθετήστε το τηγάνι στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να γίνουν τρυφερά. Περίπου στη μέση του χρόνου γυρίστε τα ανάποδα για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
  • Ενώ τα λαχανικά ψήνονται στο φούρνο, μαγειρέψτε τα λαζάνια σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της συσκευασίας. Αφού τα μαγειρέψετε, στραγγίξτε τα και αφήστε τα στην άκρη.
  • Αφαιρέστε τα ψημένα λαχανικά από το φούρνο και αφήστε τα στην άκρη για να κρυώσουν. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180ºC.
  • Σε ένα μπλέντερ τοποθετήστε στο ψημένο κουνουπίδι και πολτοποιήστε το. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από τη σάλτσα μαρινάρας και τη παρμεζάνα κάσιους, και ανακατέψτε τα καλά.
  • Επίσης σε ένα άλλο μπλέντερ προσθέστε τα συστατικά της παρμεζάνας και ανακατέψτε καλά μέχρι να εξομαλυνθεί η υφή του μείγματος.
  • Σε ένα πυρέξ απλώστε τρεις στρώσεις από μεγάλα λαζάνια. Στη συνέχεια αλοίψτε τα με τη σάλτσα μαρινάρας και από πάνω καλύψτε τα με το μισό μείγμα του κουνουπιδιού και τα μισά ψητά λαχανικά. Προσθέστε άλλες τρεις στρώσεις από λαζάνια και αλοίψτε τα με περισσότερη σάλτσα. Για ακόμα μια φορά καλύψτε τα με τα υπόλοιπα ψητά λαχανικά και το μείγμα του κουνουπιδιού.

  • Επαναλάβετε τη διαδικασία με τις στρώσεις, τελειώνοντας με ένα στρώμα από λαζάνια γεμάτα σάλτσα. Πασπαλίστε τα με την παρμεζάνα από κάσιους.
  • Βάλτε το πυρέξ στο φούρνο και ψήστε για 30 έως 40 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά. Όταν ετοιμαστεί βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το περίπου 10 λεπτά έξω για να κρυώσει πριν σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Η πιο γρήγορη συνταγή για κρέας με πατάτες!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here