Βίκυ Πανέτσου: «Το να δηµιουργείς από το µηδέν είναι µια πρόκληση»

Η Σχεδιάστρια Μόδας και Νικήτρια 1ου Βραβείου (“Βest Designer” στα New Designers Awards της Athens Xclusive) δίνει μαθήματα διαχρονικού στυλ κομμένα και ραμμένα… στα μέτρα της!

Μεγάλωσες στη Θεσσαλονίκη, µια πόλη όπου ειδικά οι γυναίκες είστε all day στην εντέλεια! Να υποθέσω ότι έπαιξε το ρόλο του στην αγάπη σου για το στο σχέδιο µόδας;
Σίγουρα ο τόπος που ζεις και µεγαλώνεις καθώς και οι άνθρωποι που σε περιβάλουν παίζουν σπουδαίο ρόλο στη διαµόρφωση της προσωπικότητάς σου. Από µικρή ηλικία σχεδίαζα και ξεφύλλιζα περιοδικά µόδας και µεγαλώνοντας έπαιξε το ρόλο του για την αγάπη µου για το σχέδιο µόδας.

Τι είναι αυτό που σε γοητεύει πιο πολύ στη δουλειά σου;
Με γοητεύει και µε ενθουσιάζει ότι είναι µία δουλειά δηµιουργική. Η µαγεία που κρύβεται στη διαδικασία της δηµιουργίας µιας συλλογής, µέχρι να φτάσει να δεις τη δουλειά σου ολοκληρωµένη. Το να δηµιουργείς κάτι από το µηδέν είναι µια πρόκληση.

Κατέκτησες την πρώτη θέση στο διαγωνισµό σχεδίου µόδας Fashion Design Project στην περσινή Athens Xclusive. Τι προνόµια εξασφαλίζει µια νίκη σε έναν τέτοιο διαγωνισµό;
Το Fashion Design Project είναι ένας σηµαντικός διαγωνισµός ο οποίος διοργανώνεται από την Athens Xclusive Designers Week. Με την κατάκτηση της πρώτης θέσης εξασφάλισα αφενός τη δυνατότητα να παρουσιάσω τη συλλογή µου στο κοινό, αλλά και στο χώρο της µόδας και αφετέρου το δικαίωµα της συµµετοχής µου στα New Designers Awards, όπου και βραβεύτηκα µε το πρώτο βραβείο κατακτώντας τον τίτλο “Best Designer”.

Στη συλλογή σου RΟΙ MΑΤ που είδαµε φέτος στην 20η Athens Xclusive Designer Week κυριαρχεί το black ’n white. Τι εκφράζουν αυτά τα δύο χρώµατα για σένα;
Το λευκό και το µαύρο εκφράζουν την τέλεια αρµονία. Η οµορφιά τους είναι απόλυτη! Όπως παρουσίασα και µέσα από την συλλογή µου ROI MAT, άλλοτε χωριστά και άλλοτε µαζί!

Η Coco Chanel έλεγε «η µόδα αλλάζει, το στυλ είναι διαχρονικό». Κατά τη γνώµη σου, ποια η µεταξύ τους διαφορά;
Η διαφορά µεταξύ τους είναι ότι το στυλ είναι για πάντα, η µόδα όµως όχι. Το στυλ είναι προσωπικό και είναι διαχρονικό, ενώ η µόδα αλλάζει, περνάει γρήγορα, µόδα είναι ο «καθρέπτης» της κάθε εποχής.

∆ώσε µας 1 tip για να µην υποπέσουµε ποτέ ή να σώσουµε την τελευταία στιγµή ένα στυλιστικό ατόπηµα.
Όπως εκφράζεται και µέσα από τη συλλογή µου ROI MAT, όταν στηριζόµαστε στο λευκό και στο µαύρο και σε σχέδια βασισµένα στην απλότητα µπορούµε να δηµιουργήσουµε στυλάτα και εντυπωσιακά σύνολα. Και να µην ξεχνάµε πως αυτό που αναδεικνύει ένα ρούχο είναι το προσωπικό µας στυλ!

Το µότο που σε αντιπροσωπεύει;
“Less is much more”!

Διαβάστε επίσης:

Σίσσυ Νικολαΐδη: η πιο όμορφη μικροσκοπική σιδερού της Αθήνας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here