Βραβεία κοινού Public: Ψηφίστε το αγαπημένο σας βιβλίο!

Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε και φέτος το αποτέλεσμα για τα καθιερωμένα πια Βραβεία Κοινού Public. Η ψηφοφορία είναι ακόμη ανοικτή!

Από τη Μαρκέλλα Ρεπανέλη

Τα Βραβεία Βιβλίου Public αποτελούν ένα μοναδικό θεσμό στο χώρο του βιβλίου. Δημιουργήθηκαν από τα Public για να δώσουν «βήμα» στο αναγνωστικό κοινό ώστε να αναδείξει τα αγαπημένα του βιβλία για την προηγούμενη χρονιά αλλά και το αγαπημένο του ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο, ενισχύοντας έτσι το βιβλίο αυτό καθεαυτό.

lifemagazinegr_vraveia_koinou_public_6

 

O καθένας από εμάς ανάλογα με το τι βιβλία διαβάζει μπορεί να ψηφίσει μέσα από δέκα διαφορετικές κατηγορίες και επιπλέον αυτή του ανεξάρτητου βιβλιοπωλείου. Η διαδικασία της ψηφοφορίας, πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσα από το microsite των Public και ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις.

1η φάση έως 21 Απριλίου:
Ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το αγαπημένο του βιβλίου μέσα από τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν από τους εκδότες που συμμετέχουν στα Βραβεία Βιβλίου Public αλλά και τα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία που πρότειναν εκδοτικοί οίκοι. Ο κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία και μπορεί να ψηφίσει σε μια ή περισσότερες κατηγορίες.

2η φάση έως 21 Μαΐου:
Τα Public ανακοινώνουν, με αλφαβητική σειρά, τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης & 10 δημοφιλέστερα βιβλιοπωλεία. Οι αναγνώστες καλούνται να αναδείξουν τον μεγάλο νικητή, επιλέγοντας από την παραπάνω λίστα το αγαπημένο τους βιβλίο ανά κατηγορία ή βιβλιοπωλείο. Στη δεύτερη και τελική φάση έχουν όλοι ξανά το δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία. Τα αποτελέσματα των βραβείων θα ανακοινωθούν τέλος Μαΐου σε μια βραδιά αφιερωμένη στο βιβλίο και τους αναγνώστες. Περισσότερες πληροφορίες για την τελετή απονομής θα ανακοινωθούν από τα Public αρχές Μαΐου.

lifemagazinegr_vraveia_koinou_public_3
Στιγμιότυπα από παλαιότερες απονομές των βραβείων Public

Ποιες είναι οι κατηγορίες για τα βραβεία;

 • Ελληνικό Μυθιστόρημα
 • Ελληνικό Διήγημα
 • Ελληνική πεζογραφία από πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα (πεζογραφία αφηγηματική και όχι διδακτική)
 • Μεταφρασμένο Μυθιστόρημα
 • Ελληνικό non-fiction (δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία, μαρτυρία, πολιτική, οικονομία)
 • Σύγχρονη Ελληνική ποίηση
 • Παιδική Λογοτεχνία
 • Εφηβική Λογοτεχνία
 • Ευ ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αυτοβελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου)
 • Ήρωας-Ηρωίδα έμπνευση
 • Ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο: Στόχος της κατηγορίας είναι, να προβάλει στο κοινό ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία με χαρακτήρα, που με συνέπεια και συνέχεια αποτελούν εστίες πολιτισμού και στηρίζουν το βιβλίο. Στο νικητήριο βιβλιοπωλείο θα επιχορηγηθούν δράσεις προώθησες και marketing για να στηριχτεί έμπρακτα το έργο τους.
 • ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
  Παράλληλα θα υπάρξουν και κατηγορίες βραβείων που θα αναδειχθούν από επιτροπή και αυτά είναι Εκδοτικό Αποτύπωμα, Εικονογράφησης, ενώ θα υπάρξουν και τα βραβεία των Βιβλιοπωλείων Public παιδικό και ενηλίκων, όπου θα ψηφίσουν όλοι οι βιβλιοπώλες των καταστημάτων Public.

Μπορείτε να ψηφίσετε το αγαπημένο σας βιβλίο εδώ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here