Τα καλύτερα επιδόρπια σε όλον τον κόσμο!

Πάντα μετά το φαγητό ένα γλυκάκι… τραβιέται! Τι γλυκό, λοιπόν, τρώνε 10 διαφορετικές χώρες που αξίζει να δοκιμάσετε αν βρεθείτε εκεί;

Από τη Μαρκέλλα Ρεπανέλη

Υπάρχουν γλυκά και γλυκά, επιδόρπια απλά και επιδόρπια σύνθετα. Υπάρχουν όμως και τα… εθνικά επιδόρπια, δηλαδή τα γλυκάκια εκείνα που κάνουν κάθε χώρα ξεχωριστή ή που εν πάσει περιπτώσει εκεί μπορείτε να γευτείτε την αυθεντική εκδοχή τους. Σίγουρα δεν είναι μόνο ένα το επιδόρπιο που διαθέτει κάθε χώρα όμως αυτά που θα δείτε παρακάτω θεωρούνται κατά γενική ομολογία τα καλύτερα! Ας δούμε ποια είναι και ελπίζουμε να μην πάθουμε… ζάχαρο μόνο με το γλυκό οφθαμόλουτρο!

Αργεντινή: Pastelitos

lifemagazinegr_epidorpia (1)Θυμίζουν λίγο τις δικές μας δίπλες αφού είναι τηγανιτό φύλλο, μόνο που αυτό το γλυκό είναι γεμιστό με τυρί και σερβίρεται ιδιαίτερα την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Αργεντινής.

Γαλλία: Κρεμ Μπρουλέ

lifemagazinegr_epidorpia (2)Αν η γαλλική κουζίνα προσέφερε ένα υπέροχο γλυκό στη γαστρονομία αυτή σίγουρα είναι η κρεμ μπρουλέ, που στην πατρίδα της έχει πάντα καλύτερη γεύση!

Τουρκία: Μπακλαβάς

lifemagazinegr_epidorpia (3)Ο τουρκικός μπακλαβάς γίνεται με πολύ μεράκι σε ό,τι αφορά στο φύλλο του και τα ζαχαροπλαστεία συναγωνίζονται το ένα το άλλο για το πιο φίνο φύλλο και το πιο καλό σιρόπιασμα!

Ιταλία: Gelato

lifemagazinegr_epidorpia (4)Μόνο στην Ιταλία μπορείτε να απολαύσετε το παγωτό στα καλύτερά του με τον τρόπο που ξέρουν οι Ιταλοί να το φτιάχνουν και σε πολλές παραλλαγές!

Περού: Picarones

lifemagazinegr_epidorpia (5)Η περουβιανή εκδοχή των λουκουμάδων βασίζεται σε ζυμάρι από γλυκοπατάτα και γλυκάνισο. Αυτή είναι η διαφορά τους από τους δικούς μας.

Ιαπωνία: Mochi

lifemagazinegr_epidorpia (6)Πρόκειται για μια ιδιαίτερη εκδοχή του παγωτού σε μπουκίτσες, μια ιαπωνική σπεσιαλιτέ σε πολλές γεύσεις.

Aγγλία: Μπανόφι

lifemagazinegr_epidorpia (7)Τι θα ήταν ο κόσμος χωρίς το βρετανικό μπανόφι; Λιγότερο γλυκός ίσως!

Αμερική: Μηλόπιτα

lifemagazinegr_epidorpia (8)Η αμερικανική ενδοχώρα φημίζεται για τις γλυκιές πίτες με προεξάρχουσα τη μηλόπιτα, την πίτα από κολοκύθα και την πίτα με πεκάν που αξίζει να δοκιμάσει κανείς σε όποια πολιτεία κι αν βρεθεί.

Ισπανία: Tarta de Santiago

lifemagazinegr_epidorpia (9)Εμείς έχουμε τη φανουρόπιτα. Στην ισπανική Γαλικία όμως αλλά και σε όλη την Ισπανία έχουν αυτήν την αμυγδαλόπιτα που έχει καταγωγή από την εποχή του Μεσαίωνα και διακοσμείται με το σταυρό του Σαντιάγο.

Κίνα: Dragon’s Beard

lifemagazinegr_epidorpia (10)Η κινέζικη εκδοχή του καταϊφιού! Μόνο που τα “μαλλιά” είναι από ζάχαρη και ρύζι και η γέμιση από φυστίκι αράπικο και το όνομά του σημαίνει “τα γένια του δράκου”. Λογικό!

Αυστρία: Sachertorte

lifemagazinegr_epidorpia (11)Αυτοκρατορικότατο γλυκό, που δεν πρέπει να χάσετε ειδικά αν βρεθείτε στη Βιέννη, αυτή τη τουρτίτσα είναι μια πανδαισία σοκολάτας!

Διαβάστε ακόμη:

Παγωτό: Σας έχουμε τις πιο παράξενες γεύσεις και τάσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here