Αυτοί είναι οι λόγοι που “σακκουλιάζει” το πρόσωπό μας (και τι να κάνουμε)!

Με την πάροδο του χρόνου, ο ιστός του δέρματος στο πρόσωπό μας χαλαρώνει με αποτέλεσμα το δυσάρεστο “σακκούλιασμα” κάτω από τα μάγουλα. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία! Ποια είναι και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το πρόσωπό μας;

Από τη Μαρκέλλα Ρεπανέλη

Το αντιαισθητικό “σακκούλιασμα” στο κάτω μέρος του προσώπου μας είναι σίγουρα ένα παρελκόμενο της ηλικίας, όμως παρατηρούμε ότι ολοένα περισσότερες νέες γυναίκες παρουσιάζουν χαλάρωση της γραμμής του προσώπου αλλά και πρόωρες ρυτίδες. Και υπάρχουν μερικοί πολύ καλοί λόγοι που το εξηγούν! Δώστε, λοιπόν, βάση για ένα πρόσωπο νεανικό και σφριγηλό!

#1
Χρησιμοποιείτε πολύ συχνά το κινητό σας!

lifemagazinegr_giat_gername_proora (2)Ναι, καλή η τεχνολογία αλλά σιγά σιγά αρχίζουν να φαίνονται οι αρνητικές της συνέπειες. Μία από αυτή είναι και το σακκούλιασμα στο πρόσωπο και αυτό διότι σκύβουμε πολλές ώρες για να χαζέωψουμε στο κινητό με αποτέλεσμα τα μάγουλά μας να χάνουν το σχήμα τους!

Η λύση: Φυσικά είναι να ελαττώσετε τη χρήση του κινητού! Αφήστε που φέρνει σπυράκια κοντά στο αυτί όταν το ακουμπάμε όλη την ώρα εκεί χωρίς απολύμανση!

#2
Δεν τρώτε αρκετά “καλά” λιπάρα

lifemagazinegr_giat_gername_proora (3)Είστε από εκείνες τις γυναίκες που καταναλώνουν πολλά λαχανικά, άφθονο νερό, καθόλου γλυκά ή υδατάνθρακες και ελάχιστα ζωικά λιπαρά. Το δέρμα σας δεν είναι τέλειο παρόλα αυτά. Γιατί; Διότι ξεχνάτε τα “καλά” λιπαρά, όπως τα ωμέγα-3 και 6 που συντελούν στην ελαστικότητα των κυττάρων.

Η λύση: Βάλτε περισσότερα “λιπαρά” ψάρια στη διατροφή σας. Τα λιπαρά των ψαριών είναι ό,τι πρέπει για να είστε και fit αλλά και να βοηθήσετε το σώμα σας και το πρόσωπό σας να είναι πάντα νεανικό!

#3
Τρώτε πολλά γλυκά

lifemagazinegr_giat_gername_proora (9)Η ζάχαρη πλέον έχει αποδειχτεί ότι είναι “θανάσιμος” εχθρός της υγείας μας και φυσικά της ομορφιάς μας. Η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης συντελεί άμεσα στην πρόωρη γήρανση σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί το κάπνισμα, καταστρέφοντας το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος.

Η λύση: Αφαιρέστε τη ζάχαρη παντελώς από τη διατροφή σας και αρκεστείτε στα φρούτα ως πηγή ζάχαρης στη διατροφή σας.

#4
Κάνετε πολλή ηλιοθεραπεία

lifemagazinegr_giat_gername_proora (4)Και 100 φορές να το πούμε πάλι λίγες θα είναι! Ο ήλιος και συγκεκριμένα η έντονη και παρατεταμένη έκθεσή σας στην υπεριώδη ακτινοβολία γερνάει πρόωρα το δέρμα. Άλλωστε το έντονα μαυρισμένο δέρμα δεν είναι της μόδας πια!

Η λύση: Μην ξεχνάτε ποτέ το αντηλιακό προσώπου και μην κάνετε συστηματική ηλιοθεραπεία. Και φυσικά πουθενά χωρίς το καπέλο και τα γυαλιά σας!

#5
Κάνετε πολύ τζόκινγκ

lifemagazinegr_giat_gername_proora (1)Και όμως, το τζόκινγκ δεν είναι η κατάλληλη άσκηση να είστε fit εάν θέλετε να μην “κρεμάσει” το πρόσωπό σας! Πρώτον διότι ειδικά το καλοκαίρι εκτίθεστε χωρίς λόγο στον ήλιο και δεύτερο διότι οι δονήσεις καθώς τρέχετε συντελούν στο να χάνει το δέρμα του προσώπου σας την ελαστικότητά του!

Η λύση: Σας αρέσουν τα υπαίθρια σπορ; Προτιμήστε τη γιόγκα στη φύση, το ποδήλατο, το κολύμπι αντί για το τζόκινγκ!

#6
Χάσατε απότομα βάρος

lifemagazinegr_giat_gername_proora (5)Εάν χάσατε απότομα αρκετό βάρος ή αν γενικά το βάρος σας παρουσιάζει το φαινόμενο του “ακορντεόν” (δηλαδή απότομες αυξομειώσεις) αυτός είναι ένας καλός λόγος να κρεμάσει πρόωρα το δέρμα όχι μόνο στο πρόσωπό σας αλλά και στο σώμα σας.

Η λύση: Φροντίστε να διατηρείτε ένα σταθερό βάρος, χωρίς εξαντλητικές δίαιτες. Εάν θέλετε να χάσετε βάρος αυτό πρέπει να γίνει προσεκτικά και σταδιακά.

#7
Δεν κοιμάστε αρκετά

lifemagazinegr_giat_gername_proora (7)Ο ύπνος είναι εξαιρετικός “φίλος” της ομορφιάς μας. Όσο περισσότερο κοιμάστε τόσο καλύτερα το δέρμα σας αναπληρώνει σε χαμένα συστατικά. Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι κάποιος έχει “μούρη φράπα” μετά από έναν καλό ύπνο! Δεν είναι τυχαίο! Το να κοιμάστε συστηματικά κάτω από 7 ώρες την ημέρα συμβάλλει στο να γεράσει πρόωρα το πρόσωπό σας.

Η λύση: “Early to bed, early to rise makes you healthy, wealthy and wise” λέει μια αγγλική παροιμία, που σημαίνει ότι καλό είναι να κοιμάστε νωρίς, να ξυπνάτε νωρίς για να είστε στην καλύτερη φυσική και πνευματική κατάσταση!

#8
Έχετε χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων

lifemagazinegr_giat_gername_proora (10)

Τα οιστρογόνα, οι “γυναικείες” ορμόνες όπως λέγονται, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη γήρανση του δέρματος. Τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων (όπως συμβαίνει π.χ. στην εμμηνόπαυση) συμβάλλουν στο να χάνει το δέρμα την ελαστικότητά του και άρα να σακκουλιάζει, ειδικά στο πρόσωπο.

Η λύση: Εάν έχετε ορμονικό πρόβλημα παρόλο που δεν είστε στην εμμηνόπαυση, καλό είναι να ζητήσετε τη συμβουλή ενός έμπειρου ενδοκρινολόγου για τις λύσεις που σας προσφέρονται.

Διαβάστε ακόμη:

5 σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν πίνετε αρκετό νερό!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here