Η γυμνάστρια που μας βοηθά να γνωρίσουμε το σώμα μας!

H αγαπημένη Pilates instructor του Life Magazine και ιδιοκτήτρια του Pilates Touch μας μίλησε για τη μεγάλη της αγάπη εκτός από το πιλάτες!

lifemagazinegr_eirini_marsellou_pilates_touch (2)

Είσαι νέος άνθρωπος, δραστήρια και ενεργητική, πολύ positive! Η ενασχόλησή σου µε τη γυµναστική σε βοηθάει να βλέπεις τα πράγµατα θετικά ή έτσι είναι ο χαρακτήρας σου;

Ο χαρακτήρας και τα προσωπικά µας βιώµατα, αδιαµφισβήτητα παίζουν πρωταρχικό ρόλο στον τρόπο ζωής και αντιµετώπισής της. Από την άλλη πλευρά, η γυµναστική αποτελεί κινητήριο δύναµη και πηγή καλής διάθεσης. Το να βλέπεις τα πράγµατα θετικά είναι ένας συνεχής αγώνας και θέλει καθηµερινή δουλειά µε τον εαυτό µας, πνευµατική και σωµατική. Η εκγύµναση συµφιλιώνει την εξωτερική µε την εσωτερική µας εικόνα.

Η καλή φυσική κατάσταση µπορεί να µας οδηγήσει στην ευτυχία; 

Σαφώς και µπορεί. Αν όχι αποκλειστκά, κατά ένα µεγάλο βαθµό προσφέρει όλα εκείνα τα στοιχεία που οδηγούν στην ευεξία. Η ισορροπηµένη διατροφή και η συστηµατική άσκηση αποτελούν βασικά κλειδιά για την πορεία της σωµατικής υγείας και  κατ’ επέκταση της ψυχικής. Μην ξεχνάτε πως κατά την εκγύµναση, εκκρίνονται οι ορµόνες της χαράς, οι ενδορφίνες, ντοπαµίνες, σεροτονίνες, κατεχολαµίνες. Η άσκηση είναι ίσως το µόνο φυσικό αντικαταθλιπτικό!

Έχω ακούσει κάπου ότι σε χαρακτηρίζουν «γυµνάστρια των επωνύµων». Τι είναι αυτό που βρίσκουν σε σένα και σε προτιµούν;

«Γυµνάστρια των επωνύµων»! Χαχα! ∆ε θα έλεγα πως µε εκφράζει. Τέτοιου τύπου χαρακτηρισµοί είναι συνήθως προσωρινοί. Συµπεριφέροµαι και παραδίδω το µάθηµα µε τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε όλους τους µαθητές µου. ∆ίνω βάση στην ποιότητα της δουλειάς µου, θέλοντας να ανεβάζω καθηµερινά το επίπεδο και τις προσδοκίες. ∆ε µε ευχαριστεί να γυµνάζω τον κόσµο παροδικά και εποχιακά, αυτό βγαίνει προς τα έξω και για αυτό ίσως να µε επιλέγουν. Έτσι και οι πιο «αναγνωρίσιµοι»-αν θέλεις- πελάτες µου µε εµπιστεύονται και αναγνωρίζουν σε εµένα και το χώρο µου τον επαγγελµατισµό, την εχεµύθεια και την αίσθηση που τους αφήνει το µάθηµα κάθε φορά!

Ο Γιόζεφ Πιλάτες είχε πει ότι πρέπει να ελέγχεις το σώµα σου και όχι να είσαι στο έλεός του. Από όσο ξέρω, και το δικό σου µότο είναι να µάθεις το σώµα σου και να συνειδητοποιήσεις τι µπορεί να κάνει και τι όχι. Γιατί είναι τόσο σηµαντικό για τη ζωή µας;

Όλα ξεκινούν από εκεί! Αν δεν γνωρίζουµε το σώµα µας δε µπορούµε να χαρούµε και να σεβαστούµε τον εαυτό µας!  Πώς, λοιπόν, έχουµε την απαίτηση να µας αγαπούν και να µας σέβονται οι άλλοι; Όλα ξεκινούν από εµάς. Εµείς έχουµε τον έλεγχο και την επιλογή στη ζωή µας. Εµείς µπορούµε να καλυτερεύσουµε την ποιότητα και την καθηµερινότητα µας µέσα από την ενασχόληση µε το κορµί µας. ∆ίνοντάς του σηµασία, «κοιτάζοντάς» το, εξασκώντας το. Έτσι αποκτούµε περισσότερα εφόδια για να ανταπεξέλθουµε στις αντιξοότητες της καθηµερινότητας.

Ο ρυθµός της ζωής στην πόλη είναι εξοντωτικός. Η µέθοδος pilates είναι µια καλή λύση για να αποβάλλουµε το άγχος;

Η ευεξία είναι κάτι που µπορεί να επιτευχθεί  µε θέληση πάνω από όλα και καλό προγραµµατισµό.  Η συστηµατική άσκηση µε τη µέθοδο Pilates έχει αποδειχθεί επιστηµονικά πως συµβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του άγχους.  Μία από τις βασικές αρχές της µεθόδου είναι η συγκέντρωση. Αυτή και µόνο η διαδικασία προάγει την αποφυγή  λαθεµένων κινήσεων ή περριτών σκέψεων µέσα στη µέρα.  Το κοµµάτι της αναπνοής επίσης, βοηθά αρκετά αφού αποφορτίζει την απότοµη συστολή των αγγείων, αυτό που παθαίνουµε δηλαδή όταν αγχωνόµαστε!

lifemagazinegr_eirini_marsellou_pilates_touch (3)

Θα ήθελα να µου πεις πώς ξεκινάς συνήθως τη µέρα σου και πώς την τελειώνεις!

Κάθε πρωί ξυπνώ µε λαχτάρα να απολαύσω το πρωινό µου γεύµα! Αγαπώ το «καλό» φαγητό και φροντίζω να τρώω υγιεινά και πλούσια κάθε πρωί. Η διαδικασία αυτή µου φτιάχνει τη διάθεση και ταυτόχρονα µου δίνει ενέργεια για µια απαιτητική µέρα!  Όσον αφορά το κλείσιµό της, αφού έχω απολαύσει ένα εξίσου διατροφικά πλούσιο και χορταστικό βραδινό, κάθοµαι κάπου άνετα και διαβάζω το βιβλίο µου. Συνήθως είναι βιβλίο «ψυχολογικό».

Ποια είναι η µεγαλύτερη σου αγάπη, εκτός από τη γυµναστική;

Χωρίς δεύτερη σκέψη, θα έλεγα πως αγαπώ να µαγειρεύω. Θέλω να µαγειρεύω σωστά και υγιεινά. Η ενασχόλησή µου µε την καλή διατροφή εκτός του ότι είναι κάτι που έχω διδαχθεί (κατά τη φοίτησή µου στο Πανεπιστήµιο) και εξασκώ καθηµερινά στη δουλειά µου, είναι πλέον τρόπος ζωής. Είµαι καθηµερινά µε το ρολόι συντονισµένη, ανά 3 ώρες για να απολαύσω τα γεύµατά µου. Το φαγητό για µένα, όπως για πολλούς, αποτελεί ίσως και τη µεγαλύτερη απόλαυση της ζωής!

Ποιο είναι το όνειρό σου για το µέλλον;

Το όνειρό µου θα έλεγα πως έχει σχεδόν πραγµατοποιηθεί! Το να εργάζοµαι και να µπορώ να ζω µέσα από κάτι που αγαπώ, για µένα είναι επιτυχία. Νιώθω ευγνώµων για την πορεία µου έως τώρα αν και ο αγώνας είναι συνεχής και αδιάκοπος. Όσο για το άµεσο µέλλον, σίγουρα το να δηµιουργήσω τη δική µου οικογένεια είναι απότερος σκοπός και στόχος!

 

Διαβάστε ακόμη:

“Feet” me up! Σούπερ ασκήσεις για τέλεια πόδια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here